Hlavní obsah

Chelsea má smůlu! FIFA zamítla její odvolání proti zákazu přestupů

Fotbalisté Chelsea budou už ve čtvrtek večer bojovat o postup do finále Evropské ligy, v současné době ale klub musí řešit i jiné, hodně nepříjemné starosti. FIFA totiž zamítla jeho odvolání proti zákazu přestupů. Londýnský celek jako trest za porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči nesmí nejbližší dvě přestupová okna podepisovat nové hráče, což znamená, že až do ledna 2020 nemá šanci přivést žádnou novou posilu. Alespoň jedné změny ale Blues dosáhli.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Manažer fotbalové Chelsea Maurizio Sarri před začátkem zápasu Evropské ligy se Slavií (ilustrační foto).

Článek

Chelsea oproti původnímu trestu může alespoň podepisovat britské hráče mladší šestnácti let. Již dříve bylo řečeno, že rozhodnutí o zákazu přestupů se netýká ani ženského ani futsalového týmu. Zamítnutí odvolání ale znamená pro Chelsea samozřejmě velký problém, zvlášť, když se očekává odchod Edena Hazarda do Realu Madrid.

Blues podle Sky Sports navíc nebudou moci podepsat ani hráče, kteří v klubu v současné chvíli hostují, tedy Gonzala Higuaína, který v Londýně hostuje z Juventusu, ani Matea Kovačiče, který je stále hráčem Realu Madrid.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Přestup Edena Hazarda je pro mnohé už téměř jistá záležitost (ilustrační foto).

Klub ve svém prohlášení uvedl, že je rozhodnutím zklamán. „Chelsea kategoricky odmítá zjištění Odvolací komise FIFA (FIFA Appeal Committee, pozn. red.)," uvedl celek ze Stamford Bridge.

Budou Blues stahovat hráče z hostování?

Chelsea má ještě jednu šanci vznést námitku, tentokrát k CAS (Court of Arbitration for Sport). Z prohlášení klubu také vyplývá, že tohoto práva hodlá využít. Pokud si trest nakonec skutečně bude muset odpykat, dá se předpokládat, že si stáhne minimálně některé svých hráčů, kteří nyní někde hostují.

Hostujících hráčů mají Blues celou řadu, namátkou třeba Alvara Moratu v Atleticu Madrid, Christiana Pulišiče v Borussii Dortmund nebo Michyho Batshuayiho v Crystal Palace.

„Na hostování jsou v této sezoně dva nebo tři hráči, kteří jsou zajímaví. Nechci teď jmenovat, ale úroveň, na které hrají, musí být brána v potaz," cituje BBC Sport manažera týmu Sarriho.

Reklama