Hlavní obsah

Nadšený Čech: Finále Evropské ligy proti Chelsea? Mimořádný konec kariéry

Praha

Brankář Arsenalu Petr Čech označil finále Evropské fotbalové ligy proti svému bývalému klubu Chelsea za mimořádný konec kariéry. Šestatřicetiletý gólman ve čtvrteční semifinálové odvetě ve Valencii pomohl Kanonýrům k vítězství 4:2 a postupem si splnil sen, tím dalším je soutěž vyhrát.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Petr Čech slaví postup do finále Evropské ligy

Článek

"Zahrát si ve finále Evropské ligy proti svému bývalému týmu je mimořádný konec kariéry," řekl Čech v rozhovoru s televizí BT Sport. "Posledním snem bylo postoupit do evropského finále s Arsenalem a to se mi splnilo. Nyní je snem vyhrát trofej," uvedl bývalý reprezentant, jehož tým v úvodním zápase doma porazil Valencii 3:1.

Přestože věří, že by mohl hrát ještě dvě sezony na nejvyšší úrovni, tak po sezoně ukončí kariéru, jak s předstihem oznámil už v lednu. "Máte dny, kdy hrajete dobře a doma přemýšlíte, zda máte pokračovat, nebo ne. Ale myslím, že své rozhodnutí jsem důkladně promyslel," uvedl Čech.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Petr Čech se může těšit na finále Evropské ligy

"Každý mi říká, že jsem trochu blázen, když chci už teď skončit. Sám vím, že bych mohl chytat další dva roky, ale raději skončím předčasně než příliš pozdě. Rozhodl jsem se, že to udělám podle sebe," řekl plzeňský rodák.

Kariéru v Arsenalu by mohl symbolicky ukončit tak, jak ji začal. V srpnu 2015 ve svém prvním soutěžním utkání za londýnský klub pomohl mužstvu tehdejšího trenéra Arséna Wengera k zisku anglického Superpoháru po výhře 1:0 právě nad Chelsea. Mužstvu Blues, kde strávil jedenáct let, se naposledy postaví ve středu 29. května v Baku.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Petr Čech děkuje fanouškům Arsenalu za podporu po vítězném utkání s Valencií.

"Když se dostanete do finále, vždycky ho chcete vyhrát. Nic jiného. Historie si nepamatuje poražené, ale jenom vítěze. Musíte být na vítězné straně," prohlásil Čech.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen