Hlavní obsah

Švýcarsko - Itálie 9:0Hokejisté Švýcarska nasázeli na MS Itálii devět gólů

Aktualizováno

Hokejisté Švýcarska vyhráli v sobotním utkání na mistrovství světa v Bratislavě nad Itálií vysoko 9:0. Hattrick a asistenci si připsal v dresu obhájců stříbra proti nováčkovi elitní kategorie Kevin Fiala. Na střely na branku pak vyhráli rekordně 61:19.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Italský hokejista Ivan Deluca v souboji se Švýcarem Philippem Kurashevem během utkání mistrovství světa.

Článek

Obhájci stříbra se ujali vedení po 77 vteřinách. Josi vyslal přihrávkou z vlastního obranného pásma do úniku Fialu, který pokořil gólmana Bernarda blafákem do bekhendu. Dvaadvacetiletý rodák ze St. Gallenu, jehož rodiče emigrovali z bývalého Československa, tak načal svou cestu za prvním hattrickem ve svém 21. utkání na světových šampionátech.

V osmé minutě Švýcaři zvýšili. Střelu Genazziho tečoval nohou Hofmann a Bernard byl bezmocný. V polovině úvodní části Zanatta změnil mírně směr střely Martchiniho a puk prošel italskému brankáři mezi betony.

V 17. minutě nevyužil šanci obránce s českými předky v italské sestavě Pavlu a šest vteřin před koncem první v přesilové hře při vyloučení Trivellata upravil Ambühl na 4:0.

V rozhodnutém utkání Švýcaři navyšovali skóre. Po 96 sekundách druhé části doklepl puk do odkryté branky Simon Moser. Ve 24. minutě se po Hischierově střele prosadil z dorážky Fiala.

Dalšího gólu si Švýcaři dočkali až v úvodu závěrečné dějství. Fiala v čase 41:14 u levé tyče dotlačil puk za Bernarda. Ve 45. minutě pomohla Italům po Rodově zakončení tyč, ale za dvě minuty už se trefil Loeffel. V polovině závěrečné části dovršil skóre Hischier. Předloňská jednička draftu z New Jersey zamířila z pravého kruhu přesně do protějšího horního rohu branky.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku
Skupina B (Bratislava)
Švýcarsko - Itálie 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Fiala (Josi), 8. Hofmann (Genazzi, Kurashev), 11. Martschini (Frick), 20. Praplan (Ambühl, Fiala), 22. S. Moser (Ambühl, J. Moser), 24. Fiala (Hischier), 42. Fiala (Hischier, Praplan), 47. Loeffel (Rod), 50. Hischier (Praplan). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Öhlund (Švéd.) - Sormunen (Fin.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 8463.
Švýcarsko: Berra - Josi, Y. Weber, J. Moser, R. Diaz, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora - Fiala, Hischier, Praplan - S. Moser, Haas, Ambühl - Hofmann, Kurashev, Martschini - Scherwey, Ch. Bertschy, Rod. Trenér: Patrick Fischer.
Itálie: Andreas Bernard - McMonagle, L. Zanatta, Trivellato, Marchetti, A. Hofer, Pavlu, Tauferer, Helfer - Miceli, D. Kostener, Insam - Rosa, Bardaro, Morini - Ramoser, Andergassen, Gander - Lambacher, Hochkofler, Deluca. Trenér: Clayton Beddoes.

Reklama

Související témata: