Hlavní obsah

Příbram - Karviná 1:0Příbram vyhrála a zvýšila své šance na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Soldát 1 : 0
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami ve druhém kole skupiny o záchranu hostili Karvinou, která je stejně jako oni v „barážovém" pásmu. V bojovném, deštěm zkrápěném utkání, ji výhrou po Soldátově brance ještě víc přikovali k předposlední příčce tabulky a sami se přiblížili k Bohemians. S Pražany si zahrají v úterý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ruslan Mingazov z Příbrami a Jan Moravec z Karviné v akci během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil hostům, k nebezpečné střele se dostal Wágner, který vstoupil do velkého fotbalu právě v Příbrami, ale Kočí jeho pokus zlikvidoval. Domácím trvalo skoro čtvrt hodiny, než se dostala do provozní teploty. První pokus si připsal Matoušek, ale obrana Karviná míč srazila na rohový kop, vzápětí stejným způsobem odvrátila ránu Mingazova.

Fotbal na zmoklém příbramskému trávníku ale celkově nepřekročil hranici průměru, především díky spoustě nepřesných přihrávek hráčů obou mužstev.

Největší šanci první půlhodiny měli hosté, když Wágner po rohovém kopu hlavičkou překonal Kočího, kterého ale na brankové čáře zastoupil Květ. Podobnou příležitost měl po rohovém kopu příbramský Soldát, ale hlavou bránu netrefil. Stejně skončila i hlavička Mingazova po centru Rezka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ján Krivák z Karviné a Jan Rezek z Příbrami v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Na druhé straně se po vítězném vzdušném souboji Wágnera s Treglerem dostal k míči Lingr, ale trefil jen náruč Kočího. Už v nastavení první půle se gólman Berkovec nedomluvil se stoperem, vyběhl daleko před velké vápno. Květ ho chtěl potrestat lobem z prostoru středového kruhu, ale o necelý metr přestřelil.

Soldát ukončil trápení

Třicet sekund trvalo střídajícímu domácímu Polidarovi než se dostal k zakončení, jeho šanci u tyče však zmařil dobře postavený Berkovec. Silný déšť domácí probudil. Byli rychlejší, ale kýžený efekt jejich snaha stále nepřinášela, v koncovce se vyloženě trápili. Gólman hostí krátce na to zlikvidoval i další šanci Polidara.

Snaha domácích byla odměněna po hodině hry. Nový rozehrával trestný kop, míč před Berkovcem skočil, ten ho postrčil jen ke Kinguemu, který ho poslal do brány. Budínský sice na brankové čáře míč odvrátil, ale jen k Soldátovi, který ho procpal do sítě a připsal si svůj první gól v nejvyšší soutěži.

Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale závar před brankou odvrátil Tregler a Karvinští už míč do brány nedostali. Naopak pojistit vedení mohl po rychlé akci Mingazov, ale o pár centimetrů minul branku. Hosté se probrali ze šoku a Wágner mohl srovnat, míč mu ale na mokré trávě odskočil. Příbram už si hlídala vedení. Slibnou akci sice rozjel Matoušek, ale neuspěl.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
1. FK Příbram - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 64. Soldát. Rozhodčí: Lerch - Vlček, Ratajová. ŽK: Kočí - Suchan.
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Kingue, Antwi - Mingazov (90. Voltr), Soldát, Květ (46. Polidar), Rezek - Matoušek (87. Jablonský) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.
Karviná: Berkovec - Moravec (87. Fokaidis), Krivák, Rundič, Záhumenský - Ba Loua (74. Suchan), Bukata, Lingr, Budínský, Guba (60. Faško)- Wágner. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice