Hlavní obsah

Slovensko - Finsko 2:4Osmnáctiletý Kakko hattrickem dovedl Finsko k výhře nad Slováky

Hokejisté Finska porazili ve svém druhém zápase na mistrovství světa v Košicích Slovensko 4:2 a s šesti body vedou skupinu A. Hrdinou utkání se stal teprve osmnáctiletý útočník Kaapo Kakko, který vstřelil tři branky a s pěti góly vede tabulku střelců turnaje.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Fin Kaapo Kakko a Sakari Manninen se radují po jednom z gólů proti Slovákům.

Článek

Do první větší šance se dostal Ojamäki, brankář Čiliak, který dostal tentokrát přednost před Rybárem, si ale s jeho tečí poradil. I díky tomu se Slováci mohli dostat do vedení.

V 11. minutě, dvě sekundy po skončení přesilové hry, dorazil Černák Sekerovu střelu, kterou dokázal Lankinen jen vyrazit.

Seveřané ale ještě v první části vývoj zápasu otočili. Nejprve se v početní výhodě prosadil Lindbohm a poté se prosadil Kakko.

Zvýšit vedení Finů mohl Savinainen, jehož teč ale skončila jen na tyči. Slováci přežili i další nebezpečné situace před svou brankou a 40 sekund před koncem se jim podařilo vyrovnat. Po Studeničově tyči se prosadil Marinčin, jehož gól ale rozhodčí dlouho a nadvakrát řešili u videa.

Finové se ve třetí části opět dostali do vedení a zasloužil se o to znovu Kakko. Jeden z největších talentů světového hokeje se postaral i čtvrtý gól svého týmu, když využil power play soupeře a dovezl puk do odkryté branky. Slováci ani přes enormní snahu nenavázali na páteční výhru nad USA.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice):
Slovensko - Finsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) - 15. P. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Sidorenko (Běl.) - R. Jensen (Dán.), McCrank (Kan.). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 7421.
Slovensko: Čiliak - Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský - Pánik, Krištof, Tatar - Studenič, Sukel, Nagy - Lantoši, Zigo, Daňo - Liška, Buc, Lunter. Trenér: Craig Ramsay.
Finsko: Lankinen - M. Lehtonen, Ohtamaa, P. Lindbohm, Jokiharju, Mikkola, Kaski, M. Koivisto, Hakanpää - Rajala, Ilomäki, Savinainen - Pesonen, Manninen, Kakko - Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki - Sallinen, Lammikko, Anttila. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata: