Hlavní obsah

Štěpánek bude trénovat Bulhara Dimitrova

Bývalý tenista Radek Štěpánek bude podle serveru iSport.cz trénovat Bulhara Grigora Dimitrova. Ke koučování se vrací 13 měsíců po ukončení spolupráce se Srbem Novakem Djokovičem. Štěpánka doporučil Dimitrovovi Andre Agassi, jenž se s bývalým českým daviscupovým reprezentantem staral o Djokoviče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek (vlevo) a Miroslav Černošek na archivním snímku.

Článek

"Dohodli jsme se, že absolvujeme společnou přípravu na French Open. Dále nic neplánujeme, pak si v Paříži povíme, co bude dál. Teď je naším hlavním úkolem zvyknout si na sebe na kurtu i mimo něj, co nejrychleji se dobře poznat," uvedl Štěpánek v prohlášení pro novináře.

Sedmadvacetiletý Dimitrov byl ve světovém žebříčku nejlépe třetí. V této sezoně klesl vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 i kvůli problémům se zraněným ramenem až do páté desítky. Před pár dny po třech letech ukončil spolupráci s Venezuelanem Danielem Vallverduem, bývalým trenérem Tomáše Berdycha.

Čtyřicetiletý Štěpánek vyhrál během kariéry pět turnajů ATP ve dvouhře a 18 ve čtyřhře, kromě toho má i olympijský bronz ze smíšené čtyřhry a dvakrát výrazně přispěl k zisku Davis Cupu. Hráčskou kariéru ukončil předloni v listopadu a loni se rozloučil velkolepou exhibicí za účasti Djokoviče i Agassiho.

Reklama