Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:1Boleslav doma jen remizovala, ale je ve finále skupiny o Evropu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Komličenko 1 : 0
47. Jeřábek 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v ligové nadstavbě v odvetném semifinále skupiny o Evropu s Teplicemi 1:1 a po rekordní výhře 8:0 na hřišti soupeře postoupili do finále, kde je čeká Zlín. Skóre otevřel 27. ligovým gólem v sezoně Nikolaj Komličenko, který vylepšil osobní i soutěžní maximum. Vyrovnání zařídil Michal Jeřábek. Úvodní finálový duel proti "Ševcům" je na programu v pátek 17. května na Moravě.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi Jakub Fulnek, Nikolaj Komličenko a Muris Mešanovič oslavují gól během odvetného utkání semifinále skupiny o Evropu.

Článek
Fotogalerie

Středočeši, kteří vyrovnali na Stínadlech nejvyšší výhru v samostatné historii ligy, udělali stejně jako Teplice čtyři změny v základní sestavě. Poprvé si v lize zachytal dvaadvacetiletý brankář Stejskal. Premiéru v základní jedenáctce dostali dvacetiletý mladoboleslavský bek Hašek a na druhé straně osmnáctiletý záložník Radosta. Hostující gólman Diviš se v lize představil poprvé od listopadu.

Ve 14. minutě vystřelil z hranice vápna Trubač, jehož střelu domácí obrana zblokovala na roh. O tři minuty později zamířil domácí Wiesner z šestnáctky těsně mimo branku. Ve 20. minutě Přikrylův pokus do horního růžku branky vychytal Diviš. Za šest minut pálil teplický Moulis do boční sítě.

V 38. minutě otevřeli domácí skóre. Hubínek našel ve vápně Fulneka, který vybídl před brankou Komličenka ke snadnému zakončení. Třiadvacetiletý Rus se trefil v posledních pěti vzájemných utkání v lize. Celkově se Komličenko zapsal mezi střelce počtvrté za sebou.

Dvě minuty po přestávce srovnal po Moulisově rohovém kopu Jeřábek. V 55. minutě mohl domácím vrátit vedení Wiesner, jehož hlavička však skončila na břevně.

O čtyři minuty později zaváhal Diviš v souboji s Wiesnerem, který přihrál Mešanovičovi, ale střelu bosenského útočníka do odkryté branky zblokoval na roh Jeřábek. Ve 72. minutě se Diviš zaskvěl po Takácsově střele zblízka. Neujala se ani Mešanovičova hlavička v 85. minutě a Maškova přízemní střela z vápna o tři minuty později.

Teplice nevyhrály v Mladé Boleslavi posedmé za sebou, ale počtvrté za sebou tam remizovaly. Celkově Teplice nevyzrály na Středočechy v desátém souboji po sobě. Mladá Boleslav z posledních 13 ligových duelů prohrála jediný.

Nadstavba první fotbalové ligy - odvetné utkání semifinále skupiny o Evropu:
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 38. Komličenko - 47. Jeřábek. Rozhodčí: Petřík - Myška, Koval. Bez karet. Diváci: 1688. První zápas: 8:0, postoupila Mladá Boleslav.
M. Boleslav: Stejskal - Hašek, Jugas, Takács, Fulnek - Wiesner (79. Mašek), Tatajev (67. Ladra), Hubínek, Přikryl - Komličenko (56. Matějovský), Mešanovič. Trenér: Weber.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš, Jeřábek, Krob (46. Bezdička) - Žitný (89. Ondrášek), Trubač - Jindráček, Radosta (77. Mustafič), Moulis - Hora. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: