Hlavní obsah

Lotyšsko - Švýcarsko 1:3Švýcaři vydřeli výhru nad Lotyšskem, rozhodl Hischier

Bratislava

Hokejisté Švýcarska porazili na mistrovství světa v Bratislavě Lotyšsko 3:1, mají na svém kontě šest bodů a díky nejlepšímu skóre vedou tabulku skupiny B. Stříbrný tým z loňského šampionátu rozhodl duel až ve třetí třetině. V 57. minutě vstřelil vítězný gól Nico Hischier, na konečných 3:1 upravil při power play soupeře Simon Moser.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Švýcar Yannick Weber (vlevo) a Lotyš Rudolfs Balcers.

Článek

Švýcaři byli v první třetině střelecky mírně aktivnější, výraznější šance si ale vytvářeli Lotyši. Brankáře Genoniho však nepřekonali Freibergs ani Balcers, který se dostal hned do několika příležitostí.

Až poté o sobě dali vědět i Švýcaři, ve druhé části hned třikrát nebezpečně střílel Hischier. Bezbrankový stav se změnil až ve 34. minutě, kdy otevřel skóre Hofmann.

O 18 sekund později byl ale vyloučen Haas a Lotyšsko přesilovku rychle využilo a vyrovnalo. Zasloužil se o to Indrašis. Na konci druhé části měli Švýcaři dvouminutovou výhodu přesilové hry pět na tři, přes velký tlak ale brankáře Merzlikinse nepřekonali.

Přesilovky hrály důležitou roli i ve třetí třetině. Lotyšsko mělo třikrát za sebou početní výhodu, krátce dokonce i pět na tři, výborného Genoniho ale nepřekonalo. A přišel trest. V 57. minutě rozhodl Hischier. Lotyši se poté pokusili vyrovnat při hře bez brankáře, ale inkasovali potřetí.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina B (Bratislava):
Lotyšsko - Švýcarsko 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. Indrašis (Balcers) - 34. Hofmann (Kurashev, Martschini), 57. Hischier (Praplan, Josi), 60. Moser. Rozhodčí: Iverson (Kan.), Kaukokari (Fin.) - Hancock (USA), Lhotský (ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 7773.
Lotyšsko: Merzlikins - Galvinš, Cibulskis, Freibergs, Sotnieks, A. Kulda, Balinskis, Zile - Indrašis, Blugers, Darzinš - Abols, Keninš, Balcers - Rihards Bukarts, Meija, Roberts Bukarts - Dzierkals, Batna, Gegeris - Marenis. Trenér: Bob Hartley.
Švýcarsko: Genoni - Josi, Y. Weber, J. Moser, R. Diaz, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora - Fiala, Hischier, Praplan - S. Moser, Haas, Ambühl - Hofmann, Kurashev, Martschini - Scherwey, Ch. Bertschy, Rod. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata: