Hlavní obsah

Slovácko - Opava 4:1Slovácko vyhrálo a vede nadstavbovou skupinu o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Janošek 1 : 0
5. Daníček (penalta) 2 : 0
71. Havlík 3 : 0
85. Hološko 4 : 0
85. Bernadina 4 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka se výrazně přiblížili záchraně ve fotbalové lize. Ve třetím kole nadstavby porazili doma Opavu 4:1, když se v prvních pěti minutách prosadili Dominik Janošek ze hry a Vlastimil Daníček z penalty a výhru jistili ve druhé půli Marek Havlík a Filip Hološk. Za hosty korigoval Endy Bernadina. Ve skupině o záchranu mají domácí dvě kola před koncem náskok pěti bodů na čtrnáctou příčku, která znamená baráž. Opava po první porážce v nadstavbě klesla na druhé místo a má k dobru na barážovou pozici tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Zajíc ze Slovácka (vlevo) a Jan Žídek z Opavy v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

V hostujícím týmu zůstal pouze na lavičce dirigent Pavel Zavadil a veteránova nepřítomnost na hřišti a autorita jakoby se podepsala na koncentraci Opavských v úvodu. Během pěti minut totiž pro ně nabral scénář utkání fatální rozměry.

Po sto vteřinách poslal z pravé strany měkký přízemní centr Navrátil a nekrytý Janošek měl cestu k prvnímu ligovému gólu hodně usnadněnou. Ve čtvrté minutě poslal Hrabina ve vápně k zemi Navrátila a Daníček si s nařízenou penaltou zkušeně poradil - 2:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček ze Slovácka se raduje z gólu v utkání s Opavou.

Opavě chvíli trvalo, než se z úvodního šoku vzpamatovala. Její časté centry končily na připravené obraně Slovácka a tak recept na její překonání hledal Zapalač tvrdou střelou, kterou ovšem výtečně vytáhl Trmal na roh. Byla to největší šance hostí na korekci výsledku v první půli.

Po změně stran měly hned v první minutě blízko ke gólu obě strany. Havlík ale ve slibné pozici nezpracoval míč a střela mu nevyšla. Na druhé straně vyhlavičkovával Hofmann z brankové čáry pokus střídajícího Bernadiny.

Tato šance odstartovala pokus Slezanů o korekci výsledku. Opava si vypracovala mírnou územní převahu, ale žádnou vyloženou šanci. Po hodině hry promáchl v těžké pozici nejlepší střelec hostí Smola.

V 70. minutě hlavičkoval stejný hráč ve slibné pozici jen do náruče Trmala, aby pak udeřilo na druhé straně. Zajíc přitáhl ve vápně pozornost hned tří opavských obránců, k odraženému míči se dostal Havlík a poslal jej do sítě.

O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto, i když Bernadina po přihrávce Žídka korigoval výsledek, ale domácí odpověděli okamžitě Hološkem. Zvládli tak i druhý domácí duel ve skupině a výrazně se přiblížili k záchraně, kterou si mohou definitivně zajistit v sobotu na Dukle, Opava o prvoligovou jistotu bude bojovat doma s Příbramí.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
1. FC Slovácko - SFC Opava 4:1 (2:0).
Branky: 2. Janošek, 5. Daníček z pen., 71. Havlík, 85. Hološko - 84. Bernadina. Rozhodčí: Machálek - Kotík, Vodrážka. ŽK: Zajíc - Hrabina. Diváci: 3106.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Daníček - Navrátil (88. Diviš), Havlík, Janošek (74. Sadílek), Kalabiška - Zajíc (78. Hološko). Trenér: Svědík.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský (74. Helebrand), Svozil, Žídek - Jurečka, Schaffartzik, Jursa (57. Janetzký), Řezníček, Zapalač (46. Bernadina) - Smola. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: