Hlavní obsah

Nejdřív spláchli Spartu, pak představili další posilu. Plzeň bere Kalvacha

Plzeň
Aktualizováno

Mistrovský titul již nejspíš neobhájí, závěr sezony si nicméně zpříjemnili. Fotbalová Plzeň ve středu porazila Spartu vysoko 4:0 a hned druhý den představila další novou tvář. Třiadvacetiletý záložník Lukáš Kalvach ze Sigmy Olomouc se stal po Adamu Hlouškovi druhou posilou Viktorie na novou sezonu. Smlouvu podepsal na tři roky.

Foto: fcviktoria.cz

Lukáš Kalvach je další posilou Viktorie.

Článek

Sledovali ho delší čas. A ještě před koncem sezony si služby 23letého olomouckého odchovance pojistili.

„Jde o vynikajícího hráče s velkými předpoklady a doufáme, že je v Plzni naplno prokáže. Lukáš Kalvach byl v našem hledáčku už delší dobu a svou výkonností náš zájem v podstatě jen potvrdil. Navíc díky svému charakteru na hřišti i mimo něj může být dobrým příkladem pro další mladé hráče," pochvaluje si na klubovém webu generální manažer Adolf Šádek.

Kalvach je defenzivní záložník. V nejvyšší soutěži má odehráno 59 duelů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. V aktuální sezoně si připsal 1403 přesných přihrávek, pouze 23 hráčů v celé lize je lepších.

„Vážím si, že si mě Viktorka vybrala. Plzeň je velký klub, má kvalitní hráče a dobré zázemí. Teď už bude vše záležet jen na mně, abych předváděl co nejlepší výkony," líčí Kalvach, který se již osobně zná s Tomášem Chorým, Romanem Hubníkem a Milanem Havlem.

"Přestup beru jako velký krok v mé kariéře. Už se těším na nové spoluhráče, realizační tým a na celou přípravu," avizuje perspektivní středopolař, který by si rád zahrál třeba s Patrikem Hrošovským.

Pro poháry ho ještě udrželi, teď už ne
Hanáci potvrzují, že zájem Viktorie o Lukáše Kalvacha byl dlouhodobý. „Již před začátkem sezóny nás kontaktovala s první nabídkou. Před zápasy evropských pohárů jsme však nechtěli, aby byl kádr oslaben. Plzeň přesto ve svém zájmu nepolevila a sám Lukáš vyjádřil přání jít za novou výzvou v podobě angažmá u účastníka posledního ročníku Ligy mistrů,“ konstatuje Ladislav Minář, sportovní ředitel Sigmy. Kalvach je olomouckým odchovancem, prošel všemi ročníky klubové akademie a kromě ročního hostování v druholigovém Táborsku v Sigmě strávil celou dosavadní kariéru. Odehrál za ni 59 utkání s bilancí dvou branek a tří asistencí. (pem)

„Jsme rádi, že se po loňských neúspěšných námluvách vedení Viktorie k zájmu o Lukášovy služby teď znovu vrátilo. Potvrdilo se tak, že i v této sezoně pokračoval v konzistentních, vysoce kvalitních výkonech, díky kterým se zařadil mezi klíčové hráče Sigmy. Jsme přesvědčeni, že je velmi dobře připraven na novou velkou výzvu a svojí 'klidnou sílou' vydatně pomůže Plzni v dalších sezonách," poukazuje Roman Brulík, který hráče zastupuje.

Reklama

Související témata: