Hlavní obsah

Berdych už je v tréninkovém procesu, stihne ale French Open?

Praha

Loňskou sezonu ukončil předčasně kvůli bolavým zádům. Do té letošní vstoupil plný elánu a hned na prvním turnaji si zahrál finále. Záda ale Tomáše Berdycha zradila znovu a třiatřicetiletý tenista od začátku března nehraje. Pomalu už sice začal s tréninkem, avšak odhlásil se i z turnaje v Lyonu, který se hraje tento týden. Stihne rodák z Valašského Meziříčí start grandslamového French Open, které začíná v neděli?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berdych

Článek

Do letošní sezony vstoupil Tomáš Berdych odpočatý a plný sil. Doufal, že poté, co musel kvůli bolavým zádům předčasně ukončit minulý ročník, bude fit a zase bude moci naplno hrát. A zezačátku to tak i vypadalo. Na prvním turnaji po zranění se dostal až do finále. V něm po velké bitvě prohrál se Španělem Robertem Bautistou.

Český tenista ale se svým vystoupením v Dauhá mohl být naprosto spokojený. Na Australian Open se poté dostal do osmifinále, v Montpellier si zahrál semifinále a na dalších dvou turnajích opět postoupil mezi nejlepších šestnáct. V Indian Wells však vypadl hned v úvodním kole, a tak si chtěl spravit chuť v Miami.

Několik hodin před zápasem prvního kola se však z turnaje odhlásil. Důvod? Zase ta bolavá záda. Třiatřicetiletý tenista tehdy napsal, že potřebuje čas, aby se zotavil a byl zase plný síly. Už jsou to ale více než dva měsíce a stále nehraje. Nyní své fanoušky alespoň trochu potěšil fotografií z fitka.

„Ahoj lidi, jsem rád, že můžu být opět v procesu v gymu. Bohužel turnaj v Lyonu musím vynechat, musím být trpělivý a dělat ta správná rozhodnutí,“ napsal Berdych na sociální sítě. A tak stále zůstává otázka, zda bývalá světová čtyřka stihne French Open, nebo se bude připravovat až na travnatou část sezony.

Reklama