Hlavní obsah

Kanada - Dánsko 5:0Hokejisté Kanady se prostříleli na druhé místo

Aktualizováno

Hokejisté Kanady porazili ve svém šestém zápase na mistrovství světa v Košicích Dánsko 5:0 a posunuli se na druhé místo tabulky skupiny A. Favorit rozhodl o své výhře již v první třetině, kdy si rychle vypracoval tříbrankový náskok. Dvěma góly se na výhře podílel útočník Sam Reinhart. O čisté konto se podělili Carter Hart a Mackenzie Blackwood.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kanadský hokejista Jonathan Marchessault slaví poté, co dal gól v utkání mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Kanaďané se poprvé prosadili již po 60 sekundách hry, kdy rychlý protiútok zakončil osamocený Dubois. Dánové měli ze soupeře viditelný respekt a v 7. minutě inkasoval brankář Galbraith podruhé. Postaral se o to přesnou střelou McCann. V 9. minutě chytře usměrnil Seversonovu střelu Marchessault a bylo rozhodnuto.

Zámořští hráči následně polevili, ale i tak měli zápas pevně ve své režii. Další dvě branky jim rozhodčí neuznali, neboť Cirelli zakončoval nohou a Manthově trefě předcházel faul. Ve 34. minutě se ale krásně v přesilovce prosadil Reinhart.

Dánové mohli duel zdramatizovat v početních výhodách, krátce hráli dokonce v pěti proti třem, Harta ale překonat nedokázali. Na přelomu druhé a třetí třetiny nevyužili dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu ani Kanaďané, dlouho je to ale mrzet nemuselo. Ve 45. minutě se o pátý gól postaral Reinhart.

Kanada nakonec podruhé na turnaji udržela čisté konto, Hart si však druhou nulu nepřipsal. V 51. minutě jej nahradil Blackwood, jenž dostal šanci poprvé na šampionátu.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice)
Kanada - Dánsko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Dubois (Marchessault, Stone), 7. McCann (Turris), 9. Marchessault (Severson, Stone), 34. Reinhart (Couturier, Chabot), 45. Reinhart (Myers, Cirelli). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Schukies (Něm.) - Dalton (Brit.), Hancock (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4665.
Kanada: Hart (51. Blackwood) - Severson, Nurse, Stecher, Chabot, Theodore, Fabbro, Myers - Stone, Dubois, Marchessault - Reinhart, Couturier, Cirelli - Mantha, Turris, McCann - Joseph, Strome, Henrique - Bertuzzi. Trenér: Alain Vigneault.
Dánsko: Galbraith - M. Lauridsen, O. Lauridsen, S. Lassen, Jensen Aabo, Larsen, Nicholas Jensen, Bruggisser - Patrick Russell, Regin, Boedker - Storm, J. Jensen, Nicklas Jensen - From, Madsen, Bau - Olesen, Jakobsen, Poulsen - Meyer. Trenér: Heinz

Reklama

Související témata: