Hlavní obsah

Velká výzva pro českou legendu! Růžička se údajně dohodl se slovenským gigantem

Praha

Vladimír Růžička (55) měl ve čtvrtek podepsat trenérskou smlouvu se slovenským účastníkem Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovanem Bratislava. V pátek to napsal deník Nový čas s odvoláním se na „zdroj z hokejového prostředí".

Foto: Profimedia.cz

Zamíří Vladimír Růžička do KHL?

Článek

Klub ani Růžička tuto informaci zatím nepotvrdili. „Snažili jsme se Růžičkovi dovolat, ale nebral nám telefon," napsal list. Bývalý trenér reprezentace po uplynulé sezóně skončil na lavičce Chomutova.

Novému času stejný zdroj potvrdil, že Slovan zůstává v KHL navzdory dluhům, které má vůči hráčům a magistrátu hlavního města Bratislava. Ve středu 29. května má padnout definitivní rozhodnutí na setkání představitelů všech klubů KHL v Moskvě.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Růžička by měl trénovat bratislavský Slovan

Podle sportovního ředitele Slovanu Oldřicha Štefla bude klub informovat o aktuální situaci příští pondělí. Rusové prý mají připravený kalendář KHL pro ročník 2019/2020 se Slovanem Bratislava i bez něj. Sport.cz to potvrdilo mediální oddělení soutěže v mailu zaslaném před týdnem.

Nový investor z Česka?

Koncem dubna 2019 viceprezident klubu Juraj Široký mladší přitom informoval, že klub má nového investora z České republiky, kterého však nekonkretizoval. „K dnešnímu dni nemá klub zajištěny finance pro příští ročník," upozornilo mediální oddělení KHL.

Foto: Sport.cz

Vladimír Růžička v Chomutově skončil

Investor si to údajně rozmyslel, protože financování klubu v KHL je dražší, než předpokládal. Investor měl splatit dluh Slovanu vůči městu Bratislava za pronájem zimního stadionu ve výši téměř milion eur.

Klub má rovněž dluhy vůči hráčům, kteří hráli v Bratislavě v uplynulé sezóně. „Prioritou je vyplatit hráče, abychom mohli skládat nové mužstvo co nejdříve," řekl tehdy viceprezident klubu.

Reklama