Hlavní obsah

Příbram - Dukla 3:2Matouškovy góly na únik z baráže Příbrami nestačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Krunert 0 : 1
35. Keita 1 : 1
57. Hadaščok 1 : 2
60. Matoušek (penalta) 2 : 2
65. Matoušek (penalta) 3 : 2
Záznam online reportáže

Karel FeltSport.czPrávo

Ani dva góly Jana Matouška z pokutových kopů, jimiž otočil nepříznivý vývoj zápasu s Duklou v posledním kole nadstavbové skupiny o záchranu, Příbrami z baráže vzhledem k remíze z Ďolíčku, kde Bohemians v nastavení srovnali zápas s Opavou, k úniku z baráže nestačily. Středočechy v ní čeká Brno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva autor gólu Ibrahim Keita z Příbrami a Radek Voltr se radují z vyrovnání na 1:1, vpravo je Jakub Podaný z Dukly.

Článek

Před utkáním převzal příbramský kapitán Antonín Fantiš dres s číslem 200, symbolizujícím počet odehraných ligových zápasů. Na dlouhé minuty to byla jediná radost domácích.

Domácí, s osmi odchovanci v základní sestavě, začali aktivněji. Matouškovi však první průnik nevyšel a po další akci zachraňoval gólman Hruška u tyče před Polidarem. Dukla vycházela z pozorné obrany a dokázala zastavovat finální přihrávky především na Fantiše. Matouška na levé straně pak minimálně zdvojovala. Dukla jako by nikam nespěchala, přesto udeřila po necelé čtvrthodině jako první. Podaný rozehrál trestný kop, v chumlu před domácí brankou míč doslova trefil záložníka Krunerta do temene hlavy, od něhož se odrazil do sítě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Dukly po úvodním gólu v Příbrami.

Od té chvíle svazovala nohy domácích hráčů křeč. Byli si vědomi, že šance na únik z baráže proti Brnu se nenávratně ztrácí. Dukla, které už nešlo o nic, jistotu sestupu už měla několik kol, působila lehkonohým dojmem, ale nebyla schopná si vytvořit tlak, natož pak šanci. Její snaha končila před domácí šestnáctkou. Po půlhodině mohlo být vyrovnáno, když se Matoušek lehce zbavil Douděry, před brankou našel Fantiše, který sice zakončil, ale Hruška míč vyrazil a odkopávající Koval doslova sestřelil Polidara, který musel střídat.

Keitovi stačilo deset sekund

Místo něho přišel Keita, který doběhl do pokutového území hostí v momentě, kdy Nový zahrával rohový kop. Hruška Fantišovu hlavičku neudržel a Keita po deseti sekundách pobytu na hřišti z dorážky srovnal. Poslední střela první půle patřila Gonzálezovi, ale Kočího nepřekvapil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankár Dukly Matúš Hruška (v kleku) srazil Antonína Fantiše (na zemi) z Příbrami a kopala se druhá penalta proti Dukle

Úvod druhé půle nabídl nezáživný fotbal, domácí jako by reagovali na bezbrankový výsledek z Ďolíčku a nevěřili, že by jim jejich vítězství přineslo kýžený únik z baráže. Dukla byla také vlažná, takže se hrálo převážně mezi šestnáctkami a pokusy o útok končily oboustranně nepřesnými přihrávkami. Neuběhla ani půlhodina a Dukla znovu vedla. První Hadaščokův střelecký pokus šel mimo branku, ale hosté znovu získali míč, González našel v šestnáctce znovu Hadaščoka, který osamocen poslal za Kočího záda přesný oblouček.

Neuběhly ani dvě minuty, když Keita vyslal do šestnáctky Pražanů Matouška, ten se snažil obtočit kolem Krunerta, který ho podsekl a sudí Zelinka nařídil penaltu. Míč si postavil Matoušek a po zemi do protipohybu gólmana srovnal. Příbram byla při chuti. Další její akce skončila faulem, Nový rozehrál trestný kop a Hruška ve vzduchu doslova knokautoval Fantiše. Sudí ukázal znovu na značku pokutového kopu a Matoušek se po necelých pěti minutách nemýlil podruhé. Míč poslal opět směrem k pravé tyči, jen trochu výš...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Dukly Matúš Hruška dostává gól z penalty.

Vzápětí místní hlasatel oznámil, že Opava vede nad Bohemkou. A Matoušek byl při chuti. Čtvrt hodiny před koncem zápasu dostal v šestnáctce přihrávku, ale proti jeho hattricku byl gólman Hruška. Domácím vzápětí zatrnulo, když si González všiml, že Kočí je daleko z branky a zkusil ho z dobrých čtyřiceti metrů přelobovat. Domácí gólman se stihl vrátit a míč vytáhl přes břevno. Příbramští jako by se začali bát o výsledek, Dukla byla v závěrečných minutách nebezpečnější a Krunert ránou pořádně protáhl Kočího. Domácí sice vyhráli, ale radost ze tří bodů jim sebrala remíza z Vršovic.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2 (1:1)
Branky: 60. z pen. a 65. z pen. Matoušek, 35. Keita - 14. Krunert, 57. Hadaščok. Rozhodčí: Zelinka - Vitner, Vaňkát. ŽK: Antwi - Ostojič, Hruška.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Květ (61. Rezek), Soldát - Fantiš, Voltr (88. Průcha), Matoušek - Polidar (34. Keita). Trenér: Nádvorník.
Dukla: Hruška - Ostojič, Bezpalec, Dancák - Douděra (85. Djuranovič), Tetour, Krunert, González, Koval (71. Miloševič) - Podaný, Hadaščok (65. Palacios Vera). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: