Hlavní obsah

Za Valladolid prý v posledním kole hrálo sedm koupených hráčů

Barcelona

Skandál s ovlivňováním zápasů ve španělských fotbalových soutěžích se týká mimo jiné utkání posledního kola La Ligy mezi Valladolidem a Valencií. Podle listu El Mundo zajistila policie telefonní odposlechy, z kterých vyplývá, že utkání bylo zmanipulované a podílelo se na tom sedm hráčů domácího Realu.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zápas skončil 2:0 pro hosty, kteří si tím zajistili čtvrté místo a účast v Lize mistrů, Valladolid měl už předem jisté setrvání v soutěži. Oba góly padly po hrubých chybách při rozehrávce před pokutovým územím. Utkání mělo být ovlivněné tak, aby Valencie vyhrála první i druhý poločas, což se skutečně stalo. Na takto dohodnuté výsledky byly uzavřeny vysoké sázky.

V souvislosti s kauzou zatkla španělská policie na konci května řadu fotbalistů z první a druhé ligy. Za vůdce skupiny byl označen bývalý reprezentant a fotbalista Realu Madrid Raúl Bravo, spolu s ním byla uvalena vazba i na dalšího někdejšího profesionála Carlose Arandu. Právě jeho telefonát, v němž hovořil o sedmi "koupených" hráčích, policie v případě Valladolidu zachytila.

Podle médií se o zisky ze sázek podělili i zainteresovaní fotbalisté, podezřelý je zejména bývalý kapitán Valladolidu Borja Fernández, který byl při květnové akci také mezi zadrženými. Do případu mají být zapleteni pouze fotbalisté, nikoliv funkcionáři.

Reklama

Související témata: