Hlavní obsah

Vítkovice po dvanácti letech opouští jejich ikona

Stal se jednou z vítkovických ikon, vždyť hokejovou extraligu hrál za ostravský celek posledních dvanáct sezon a nikde jinde v tuzemské nejvyšší soutěži nepůsobil. Další ročník už ale devětadvacetiletý útočník Roman Szturc ve Vítkovicích nepřidá. Obě strany se totiž ve čtvrtek po vzájemné dohodě domluvily na rozvázání kontraktu.

Foto: https://www.hc-vitkovice.cz

Útočník Roman Szturc už ve Vítkovicích nebude pokračovat.

Článek

Do Vítkovic Szturc přišel ještě v žákovském věku z rodné Karviné a jeho největšími úspěchy jsou dvě extraligová stříbra z let 2010 a 2011. Dohromady za Ostravany nastoupil v nejvyšší soutěži k 564 zápasům, v nichž posbíral 191 kanadských bodů.

„Po vzájemné dohodě jsme společně dospěli k závěru, kterým je rozvázání smlouvy. Romanovi v každém případě náleží velký dík za práci, kterou v minulých letech pro Vítkovice odvedl a za sebe osobně i za klub mu přeji hodně štěstí a také úspěchů v pokračování jeho kariéry," říká hlavní trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

Szturc je už devátým hráčem, který z Vítkovic v letní pauze odchází. Před ním už klub přišel o brankáře Bartošáka, obránce Jaroslava Mrázka s Hrabalem a útočníky Lva, Kucseru, Tybora, Davida Květoně a Poletína. Ostravané naopak získali brankáře Miroslava Svobodu, obránce Kvasničku s Bodákem a útočníky Erika Němce, Werbika a Lakatoše.

Reklama

Související témata: