Hlavní obsah

Ronaldo šokoval soupeře! Co mu po finále Ligy národů řekl?

Byla to snad snaha uchlácholit poraženého soupeře nebo vážně míněná nabídka? Kdo ví. Talentovaný zadák nizozemské reprezentace Matthijs de Ligt byl každopádně trochu v šoku poté, co mu hvězda soupeře a jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo po skončení finálového duelu Ligy národů nabídl, zda by nechtěl být od příští sezony jeho spoluhráčem v Juventusu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo líbá trofej pro vítěze Ligy národů.

Článek

Rozjásaní Portugalci a smutní Nizozemci, takový byl obrázek na Estadio Dragao v Portu po prohře Oranjes 0:1 v nedělním finále Ligy národů. Najednou se při podávání rukou hráčů obou týmů mladý obránce Ajaxu De Ligt rozesmál. A to krátce poté, co k němu pár slov prohodil slavný Ronaldo a ještě ho krátce pohladil po vlasech.

„Zeptal se mě, nechceš hrát se mnou za Juventus?" přiblížil později De Ligt stanici NOS. „Byl jsem trochu v šoku, proto jsem se začal smát. V první chvíli jsem mu vůbec nerozuměl."

Devatenáctiletý De Ligt, jeden z klíčových článků letošního semifinalisty Ligy mistrů, je na evropském trhu žhavým zbožím a experti předpokládají, že s největší pravděpodobností amsterdamský klub opustí. Eminentní zájem už projevily Manchester United, Paris St. Germain a Barcelona, později se přidal i čerstvý vítěz Champions League Liverpool.

„Teď pojedu na dovolenou, pak si proberu nabídky a pečlivě je zvážím. Pro mladého hráče jako jsem já je především důležité, aby nastupoval pravidelně. To je hlavní podmínka," dodal De Ligt, který navíc v sezoně pomohl Ajaxu k triumfu v nizozemské lize i poháru.

Reklama

Související témata: