Hlavní obsah

Boston, či St. Louis? Nervy na pochodu, došlo i na incident! Kdo vám nach*al do misky s cereáliemi?

Boston/Praha

Teprve posedmnácté v historii a poprvé od roku 2011 určí vítěze Stanleyova poháru až rozhodující sedmý zápas finálové série NHL. Už není kam couvnout, ze středy na čtvrtek bude jasné, jestli slavný pohár zvednou nad hlavu hokejisté Bostonu i s Davidy Pastrňákem a Krejčím, nebo poprvé v historii bude slavit St. Louis. Atmosféra houstne, nervy jsou na pochodu, což dokumentuje příhoda před úterním tréninkem Bluesmanů v bostonské TD Garden.

Foto: Profimedia.cz

Generální manažer St. Louis Blues Doug Armstrong.

Článek

Psychologické hry právě začaly. Alespoň takový pocit měl před klíčovým zápasem sezony generální manažer St. Louis Doug Armstrong. Úterní trénink Bostonu v hlavní hale se o něco protáhl a Armstrong měl pocit, že šlo o úmysl, aby se jeho mužstvo dostalo na led později, než bylo naplánováno.

Manažer Bluesmanů celou situaci pozoroval z hlediště arény a obvinili ledaře, že schválně nepřipravili ledovou plochu pro trénink jeho týmu načas. „Dělejte svou zas*anou práci," hulákal na ně Armstrong.

Členové ledařského týmu se však jeho kritikou nenechali rozhodit a jeden z nich podle reportéra TSN Darrena Dregera Armstrongovi odpověděl. „Taky byste mohl být trochu milejší... Kdo vám ráno nach*al do misky s cereáliemi?"

Armstrong se prý následně uklidnil a ledařům se za incident omluvil.

Foto: James Guillory, Reuters

Hokejisté Bostonu Patrice Bergeron (37), David Pastrňák (88) a Charlie McAvoy (73).

Pravdou je, že stav ledové plochy v TD Garden není kvůli vysokým venkovním teplotám ideální a kvalitu ledu v minulých týdnech kritizovali i samotní hráči Bruins.

Zajímavostí je, že jedním z ledařů je i otec obránce Bostonu Matta Grzelcyka John. Společně s dalšími kolegy je zodpovědný nejen za kvalitu ledu, ale i přeměnu palubovky po zápasech basketbalistů Celtics na ledovou plochu pro hokejisty Bruins.

„Společně s Pastou jsme otci poslali nespokojený dopis. Moc se mu nelíbil," smál se už dříve Grzelcyk junior. „Samozřejmě to ale bylo v žertu. Víme, že když je teplo, není snadné připravit skvělý led," mínil Matt Grzelcyk

Kdo vyhraje rozhodující sedmý finálový zápas?
Boston
81,3 %
St. Louis
18,7 %
Celkem hlasovalo 1692 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články