Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Bývalý skokan Müller po ochrnutí dokáže znovu sám chodit

Praha

Bývalý rakouský skokan na lyžích Lukas Müller, jenž po pádu na mamutím můstku na Kulmu v roce 2016 částečně ochrnul, dokázal poprvé od nehody udělat několik kroků bez pomoci. Někdejší trojnásobný juniorský mistr světa zveřejnil video se svou opatrnou chůzí na Facebooku.

Foto: Sport.cz

Bývalý rakouský skokan na lyžích Lukas Müller se učí po vážném zranění znovu chodit.

Článek

Talentovanému skokanovi na lyžích se obrátil život vzhůru nohama 13. ledna 2016 během mistrovství světa v letech na Kulmu, kde byl předskokanem. Při nekontrolovaném pádu, který způsobilo vypnuté vázání ve vzduchu, si Müller zlomil šestý a sedmý krční obratel.

Po nehodě nehýbal nohama, měl v nich jen zbytky citu. Z počátku byl Müller odkázán na invalidní vozík, ale díky rehabilitaci se začal jeho stav zlepšovat. Naučil se vstát, chodit s berlemi a nakonec i úplně bez pomoci.

"Tohle je neskutečný výsledek, když jsou lidé, kteří ve vás věří ještě víc než vy sami. Osmnáct měsíců tvrdé práce, slz, úspěchů, šílenství, pár překvapení a dokonce mimořádného přátelství," napsal Müller do komentáře k videu s poděkováním své fyzioterapeutce.

Müller před nedávnem uspěl u soudu se snahou, aby byla jeho nehoda klasifikována jako pracovní úraz. Díky tomu je nyní do konce života finančně zajištěn.

Reklama