Hlavní obsah

Revoluce v Jablonci! Do Slavie jde kromě Holeše i Hovorka, opačným směrem míří dvě známé tváře

Jablonec
Aktualizováno

Tak to je síla. V kádru fotbalového Jablonce nastalo během léta pořádné zemětřesení. Severočeský klub zahájil přípravu na novou sezonu bez Holeše, Hovorky a Trávníka, naopak se trenérovi Petru Radovi hlásila dvě zajímavá jména ze Slavie. Koho mistrovský celek do Jablonce uvolnil? Jde o velmi známé tváře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jan Sýkora odchází ze Slavie na hostování do Jablonce.

Článek

Přípravu s Jabloncem začal Jan Sýkora a Jan Matoušek, kteří přicházejí na sever Čech na hostování ze Slavie. „Pocity jsou skvělé, jsem natěšený, protože poslední rok z mé strany nebyl ok, jsem rád, že tady můžu být," řekl Jan Sýkora, který v minulosti hrál za sousední Liberec.

„Také se na tento pohled dostalo, ale takový je fotbal, jsem rád, co jsem v Liberci prožil, ale teď jsem v Jablonci a budu se snažit hrát na sto procent a pomoci Jablonci, abychom byli co nejvýše," poznamenal.

Foto: www.sparta.cz

Michal Trávník se stává čtvrtou letní posilou fotbalové Sparty.

Možná by Sýkora mohl zkusit nahradit Michala Trávníka, jenž během léta zamířil na Letnou a bude hrát za Spartu. Nad tím prý zatím nepřemýšlel. „O tom se s trenérem asi budeme teprve bavit, jelikož umím hrát více postů," prohlásil.

Když bylo jasné, že by v mistrovské Slavii neměl dostatečné herní vytížení, neváhal využít možnosti odejít na hostování ke konkurenci. „Ve Slavii se se mnou asi úplně nepočítalo a Jablonec je klub s nejvyššími ambicemi. A letos bude hrát předkolo Evropské ligy a chtěl mě, bylo to jednoduché rozhodování," vysvětlil Sýkora.

Nováčkem je Holík

Se čtvrtým týmem uplynulé sezony začal přípravu i Holík ze Zlína. Tam naopak zamířil útočník Ikaunieks a také záložník Jakub Janetzký, jenž hrál naposledy v Opavě.

Ambiciozní Jablonec ještě usiluje o čerstvého ženáče, stopera Jakuba Jugase, který je hráčem mistrovské Slavie. Do Edenu naopak zamířili Tomáš Holeš a David Hovorka. Na spadnutí je ještě odchod David Lischky do Sparty.

Reklama