Hlavní obsah

Hokejová Sparta ulovila velkou rybu, Řepík se definitivně vrací domů

Aktualizováno

Útok hokejové Sparty hlásí už pátou posilu, kterou je třicetiletý reprezentační útočník Michal Řepík, jenž se rozhodl k definitivnímu návratu domů a měl by od září hrát extraligu už jako kmenový hráč pražského klubu.

Foto: Koča Praha/Vladimír Sparta HC, ČTK

Hokejový útočník Michal Řepík se po roce vrací do pražské Sparty.

Článek

Řepík se vrací na český led poprvé od jara předešlého roku, během kterého jako útočník Slovanu dohrál sezonu ve sparťanském dresu. „Námluvy se trochu protáhly. Oslovil jsem ho ihned po svém nástupu do funkce, ale Michal Řepík ještě při mistrovství světa zvažoval, jestli nemá rok pokračovat v zahraničí, ale nakonec jsme se domluvili. Určitě je výhoda, že se vrací náš odchovanec, kterého vede zpátky sparťanské srdce," říká nový sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Radost z návratu do klubu, kde začínal a pak se v něm opakovaně objevil během několika sezon, projevuje i Řepík. „Těšíme se spolu s rodinou do Prahy. Jsem připravený na to, že mám být jedním z lídrů týmu, a věřím, že společně dosáhneme v nové sezoně úspěchu," vykládá účastník posledních čtyř světových šampionátů.

V minulosti působil nejen v zámoří, ale také v KHL, finské a švýcarské lize. Před sezonou 2015/16 se vrátil zpět do Česka, konkrétně do extraligového Liberce a výrazně napomohl tomu, že Bílí Tygři zvedli nad hlavu mistrovský pohár.

„I když přišly nějaké nabídky z ciziny, žádná mě nezaujala víc než od Sparty, kde jsem vyrůstal, než jsem se vydal s hokejem do světa. Navíc mě zaujalo nové vedení klubu a vize lidí, kteří v něm jsou. To jednoznačně napomohlo k tomu, že jsem teď zpátky v Praze, kde chceme jako rodina žít," dodal Řepík, jehož rozhodnutí kvitovala i kanadská manželka se synem.

Reklama

Související témata: