Hlavní obsah

Američana kuriózní gól pořádně zabolel. Šťastnou trefu ani neslavil

St. Paul/Praha

Dal gól a ani nevěděl jak. Obhájci Zlatého poháru CONCACAF z USA si v prvním zápase skupiny D hravě poradili s turnajovým nováčkem Guyanou poměrem 4:0. Třetí trefa Američanů měla vskutku kuriózní parametry. Míč se do brány dostal šťastným odrazem od dezorientovaného Gyasiho Zardese. Ten se po utkání nechal slyšet, že ho trefa pořádně zabolela.

Kuriózní gól USA na mistrovství Severní a Střední Ameriky

 
Článek

Útočník Columbusu Crew Gyasi Zardes svůj premiérový gól na turnaji vlastně vůbec neslavil. Balón se v 55. minutě zápasu dostal za brankovou čáru poté, co Američan Paul Arriola odcentroval do šestnáctky. Míč se snažil do bezpeční dostat jeden z obránců, místo toho ale trefil nic netušícího Zardese, od nějž se odrazil za záda gólmana Guyany.

"Dostal jsem pořádnou ránu do oka. Chvíli jsem měl pocit, že mám otřes mozku," prohlásil Zardes. Američané přidali do konce zápasu ještě jednu branku a k obhajobě titulu tak vykročili pravou nohou poměrem 4:0.

V domácím prostředí skóroval dvakrát útočník Tyler Boyd, který je původem z Nového Zélandu. Mezinárodní federace FIFA mu však povolila nastupovat za výběr USA. Američané se ve skupině D střetnou ještě s výběry Panamy a Trinidadu a Tobaga.

Reklama

Související témata: