Hlavní obsah

Šest let po rozlučce je Šebrle zpět. Ale v úplně jiné roli

Michal OsobaPrávo

Před šesti lety se na konci kariéry s nadšenými diváky loučil při čestném kolečku, dnes se Roman Šebrle na plochu vítkovického stadionu vrací. Olympijský vítěz a bývalý světový rekordman přijal nabídku, aby Zlatou tretru moderoval na ploše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Desetibojař Roman Šebrle při rozlučce na Zlaté tretře v roce 2013.

Článek

Šebrle se po konci kariéry vydal na dráhu moderátora, ve zprávách na Primě či při společenských akcích. Dnes si ještě jednou projde startovní listiny a večer si odbude premiéru před plným stadionem.

„V roce 2010 jsme se v Kladně zranili i s Bryanem Clayem, tak jsem pak moderoval desetiboj s Pepou Karasem, letos jsem si to vyzkoušel na dvou výškařských závodech s Jackem Přibáněm. Tohle bude něco jiného, ale moc se těším,“ ujišťoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Desetibojař Roman Šebrle se loučil s diváky i s kariérou na atletickém mítinku Zlatá tretra 2013 v Ostravě. Dnes se na plochu vítkovického stradionu vrátí.

Bude se starat o atmosféru

Na ploše letos nahradí televizního komentátora Michala Dusíka a vytvoří dvojici s Liborem Boučkem. „On je u nás bezkonkurenční, povede to, umí perfektně anglicky, tak zvládne všechny rozhovory. Já se budu starat o atmosféru a na starost budu mít dálku, kouli a mužský oštěp,“ vypočítává.

„Mojí úlohou bude do toho vložit něco ze svého pohledu sportovce, který s těmi disciplínami má zkušenost,“ popisuje.

Foto: Ivana Roháčková

Vícebojař Roman Šebrle ještě v dobách aktivní kariéry.

Šebrle i jako vícebojař patřil k pravidelným účastníkům mítinku. „Pamatuju si, jak jsme tu závodili s Bryanem Clayem v kouli, to byla spíš taková legrace,“ říká.

„Pak jak jsem běžel třístovku s Jeremym Warinerem. I když jsem zaběhl solidní čas, tak jsem se ani nevlezl do obrazovky, jak jsem byl za ním,“ směje se. „A pak si samozřejmě vybavím tu svoji rozlučku,“ dodává.

Reklama