Hlavní obsah

Kamerunci po licitování o prémie vyrazili na africký šampionát

Yaoundé
Aktualizováno

S jednodenním zpožděním kvůli sporu o prémie vyrazili fotbalisté Kamerunu na mistrovství Afriky. Obhájci titulu měli na šampionát do Egypta odletět ve čtvrtek večer, ale odmítli opustit hotel a na letiště se nedostavili. Nakonec se rozhodli odletět, i když jejich požadavky nebyly splněny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu (vlevo) a Ibrahim Traoré při nedávných slávistických oslavách s trofejí pro vítěze ligy.

Článek

"Nejsme spokojeni (návrhem vlády), ale rozhodli jsme se ukončit všechno dohadování ohledně našich prémií a do Egypta dnes odcestujeme," uvedl tým v prohlášení.

Podle mluvčího ministerstva sportu Gabriela Nlogy dostal každý hráč za účast na turnaji 20 milionů kamerunských franků (asi 784 tisíc korun), fotbalisté však údajně požadovali dvojnásobnou částku. Po jednáních ministerstvo sportu slíbilo každému hráči vyplatit bonus pět milionů za první výhru na turnaji. Kamerun, v jehož nominaci je i obránce pražské Slavie Michael Ngadeu, vstoupí do šampionátu v úterý zápasem proti Guineji Bissau.

Tahanice o peníze nejsou v afrických týmech před velkými turnaji žádnou výjimkou, před MS se podobně se svazem dohadovali hráči Nigérie či Ghany.

Africký šampionát dnes zahájí duel domácího týmu se Zimbabwe v Káhiře.

Reklama