Hlavní obsah

Chtěl bych trénovat národní tým, hlásí se Mourinho o angažmá u reprezentace

Praha

Uvidíme ho na Euru 2020? Legendární trenér José Mourinho je od loňského prosince bez angažmá. Nezdarem skončila jeho mise u Manchesteru United, a portugalský stratég se tak pomalu ale jistě hlásí o novou výzvu. Podle posledních vyjádření to vypadá, že přišel čas, aby Special One usedl reprezenatční lavičku.

Foto: Sport.cz

Legendární trenér José Mourinho zvažuje angažmá u reprezentace.

Článek

Šestapadesátiletý Mourinho se nechal slyšet, že reprezentační angažmá preferuje před klubovým. Kouč je bez práce od prosincového vyhazovu z Manchesteru United. Ten pod jeho vedením zažil nejhorší start do ligy za posledních 28 let. Mourinhovi ale koučování zjevně chybí, a tak vyhlíží nové trenérské štace.

„Chtěl bych trénovat v nových soutěžích, přemýšlím o Euru a o mistrovství světa," nechal se slyšet pro Eleven Sports dvojnásobný vítěz Ligy mistrů. „Nemusí to nutně být portugalská reprezentace," dodal Mourinho.

„V kariéře bych zároveň rád zvítězil ještě v páté lize a Ligu mistrů vyhrál se třetím klubem," řekl médiím superúspěšný kouč, který je mistrem Španělska, Anglie, Itálie i Portugalska. „Pokud za mnou někdo přijde a řekne, že teď nejsou podmínky pro výhru, ale pojďme je společně vytvořit, tak já o takové nabídce budu uvažovat," prozradil médiím svůj nejnovější postoj.

V souvislosti s Mourinhem se od jeho odchodu z Manchesteru objevilo mnoho spekulací. Mluvilo se o Realu Madrid, v úvahu připadá také jeho návrat na lavičku Chelsea, která po odchodu Maurizia Sarriho trenérskou židli prozatím neobsadila. Skloňován byl i v i v Newcastlu, především kvůli změně majitelů. Vzhledem k poslednímu prohlášení je však docela možné, že slavného Portugalce uvidíme u nějakého reprezentačního výběru v rámci Eura 2020. Jisté je, že uzavřít trenérskou kariéru se Mourinho prozatím nechystá.

Reklama

Související témata: