Hlavní obsah

Tenisová legenda je na dně. Poháry i trofeje mizí, dluhy to stejně neumoří

Je to trochu paradox. Za pár dní začíná turnaj, kde legendární Boris Becker sbíral své největší úspěchy. Nejslavnější tenisový podnik světa Wimbledon ovládl třikrát, poprvé v sedmnácti letech jako nejmladší vítěz v grandslamové historii. A právě několik desítek hodin před úvodním dnem 133. ročníku se koná dražba trofejí německé hvězdy. Ani to však na umoření Beckerových obřích dluhů stačit nebude.

Foto: Sport.cz

Boris Becker jako nejmladší tenista v historii vyhrál slavný Wimbledon

Článek

Je v obrovském průšvihu. Zatímco během své aktivní kariéry si se soupeři věděl z drtivé většiny rady, v běžném životě prohrává jeden pomyslný zápas za druhým. Jednapadesátiletý Němec totiž kvůli svému nákladnému životu a mizerným investicím dluží, kam se podívá.

A tak věřitelům došla trpělivost. Na tenisovou legendu byla vyhlášena insolvence. Od pondělí se koná online dražba, ve které si zájemci mohou koupit hned 82 položek. K dispozici tak bude všech 49 trofejí, které Becker během své veleúspěšné kariéry získal, včetně šesti grandslamových, kupující budou moci vydražit i hodinky a fotografie ze slavných momentů německé tenisové superstar.

Becker vyhlásil bankrot v roce 2017, kdy jeho dluhy přesáhly částku několika desítek milionů eur. Podle britských médií však ani tato kauce, která končí 5. července, pohledávky v plné výši uhradit nepomůže.

Britský aukční dům Wyles Hardy & Co, který má prodej majetku německé legendy na starosti, hodlal aukci zahájit již v minulém roce, ale Becker se zašťítil poslaneckou imunitou, kdy se prohlásil za oficiálního vyslance pro sport a kulturu Středoafrické republiky.

Ministerstvo zahraničí jedné z nejchudších zemí světa ale upozorňovalo, že diplomatický pas, kterým se prokazoval, byl falešný. Becker v prosinci u soudu tvrzení o své diplomatické imunitě stáhl.

Reklama