Hlavní obsah

Neměl svůj den. Hvězdný Suárez žádal po rozhodčím odpískání penalty po ruce ve vápně. Jenže tou hrál gólman

Rio de Janeiro/Praha

Na Copě América se Luisi Suárezovi zatím střelecky daří. Během tří zápasů základních skupin si připsal dva góly a jednu asistenci a spolu s dalšími čtyřmi hráči prozatím vévodí individuálním statistikám. Po nočním utkání „jeho“ Uruguaye s Chile o něm ale fanoušci mluví v jiných souvislostech. Po rozhodčím totiž útočník požadoval odpískání penalty za hru rukou ve vápně - na čemž by asi nebylo nic divného, kdyby jí ale nehrál gólman Chile Gabriel Arias.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Střelec jediného gólu zápasu Edinson Cavani (vlevo) oslavuje trefu společně s Luisem Suárezem. Ten pobavil fanoušky netradičním požadavkem.

Článek

Suárez operoval s míčem kousek od hranice malého vápna, když se rozhodl už ve velkém úhlu těsně před brankovou čárou balon odehrát. Jenže do cesty se míči postavil Gabriel Arias, gólman Chile, a rukou jej vyrazil na roh.

Hvězdný útočník Barcelony se, možná i v zápalu boje, okamžitě dožadoval penalty a směrem k rozhodčímu vehementně signalizoval, že bylo ve vápně hráno rukou. Jako kdyby si hned neuvědomil, že před ním stojící hráč byl brankář chilského výběru. A fanoušci na sociálních sítích se tak baví.

Diváci přítomní na stadionu pak byli svědky ještě dalšího podivného požadavku uruguayské hvězdy. O něco později totiž jeden z fanoušků vběhl na hřiště, Chilan Gonzalo Jara ho "faulem" zpacifikoval a Suárez chtěl, aby sudí za zákrok Jaru vyloučil.

Útočník slavného katalánského velkoklubu se ale navzdory tomu, že ani s jednou ze svých zvláštních žádostí neuspěl, nakonec mohl radovat z vítězství. Tři body zařídil svoji trefou v 82. minutě Cavani, Uruguay díky tomu svoji skupinu vyhrála a ve čtvrtfinále narazí na Peru. Chile postupuje do vyřazovacích bojů z druhé příčky a utká se s prozatím suverénní Kolumbií.

Reklama