Hlavní obsah

Český reprezentační útočník opouští NHL

Snil o vybojování si stálého místa v NHL, jenže za dvě sezony strávené v zámoří nedostával ve Vegas tolik prostoru, kolik by si představoval, a spíše nastupoval za farmářský tým Chicago Wolves v nižší AHL. A protože český hokejista Tomáš Hyka neviděl moc šancí na změnu k lepšímu, rozhodl se k návratu do Evropy. Šestadvacetiletý útočník se na dva roky upsal ruskému Čeljabinsku působícímu v Kontinentální lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Hyka odešel za oceán před dvěma lety z Mladé Boleslavi, v sezoně 2017/18 si ale pevné místo v kádru tehdejšího nováčka NHL Vegas nezískal a lepší to nebylo ani v uplynulém ročníku. Za Rytíře odehrál za dva roky jen 27 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky a přidal pět asistencí.

Většinu času strávil mladoboleslavský rodák na farmě v Chicagu Wolves, se kterým letos došel až do finále Calders Cupu, v němž jehož tým nestačil na Charlotte. Hyka byl s 15 body v 22 duelech nejproduktivnějším českým hráčem vyřazovacích bojů v AHL. Navázal tak na vcelku vydařenou základní část, v níž si v AHL držel průměr téměř bodu na zápas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Томаш Гика официально в «Тракторе» 🔥 Форвард сборной Чехии, экс-нападающий клуба НХЛ «Вегас Голден Найтс»! ⠀ 💬 Генеральный директор «Трактора» Борис Видгоф: «Рады представить болельщикам команды еще одного чешского легионера Томаша Гику. Рассматриваем его на роль одного из лидеров команды, прежде всего в атаке. Томаш умеет забивать и ассистировать партнерам, хорошо действует при игре в своей зоне. Надеемся, что чешская связка Седлак-Гика будет ярко играть за «Трактор», а болельщики команды, своей поддержкой, помогут новичкам быстро адаптироваться в Челябинске!» ⠀ ℹ️ Томаш Гика / Tomas Hyka Родился 23 марта 1993 (Млада-Болеслав, Чехия) Нападающий Рост: 180 см Вес: 73 кг Хват: правый Драфт НХЛ: №171, 6 раунд, 2012 год, «Лос-Анджелес Кингз» Карьера: ХК «Млада-Болеслав» Чехия, «Гатино Олимпикс» QMJHL, «Ферьестад» Швеция, «Вегас Голден Найтс» НХЛ, «Чикаго Вулвс» АХЛ Статистика за карьеру: 764 матча, 556 (247+309) очков, +93 Достижения: участник двух чемпионатов мира (2017, 2018) Контракт: 2 года ⠀ #хктрактор #заряжай

Příspěvek sdílený Хоккейный клуб «Трактор» (@hc_traktor),Čen 25, 2019 v 3:57 PDT

Účastník loňského a předloňského světového šampionátu si nyní poprvé v kariéře vyzkouší KHL a v Čeljabinsku se potká i s krajanem Lukášem Sedlákem. Stejně starý útočník se na konci května rozhodl po třech sezonách skončit v Columbusu v NHL a rovněž na dva roky se upsal Traktoru.

Reklama

Související témata: