Hlavní obsah

Strašně rychlá akce. Pelta získal posilu po obědě během dvou minut

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Fotbalový obránce Jan Krob přestupuje z Teplic do Jablonce. Na Střelnici podepsal smlouvu na jeden rok s následnou opcí. Hned se připojil k týmu a jede na rakouské soustředění, oznámil klub na svém webu. Krob byl na Stínadlech přeřazen do béčka, teď si zahraje předkolo Evropské ligy. A jak zdůrazňuje, s jabloneckým šéfem Miroslavem Peltou se dohodl během chvilky.

Foto: fkjablonec.cz

Obránce Jan Krob už patří Jablonci.

Článek

Rekordní domácí debakl 0:8 s Mladou Boleslaví odnesl vyhazovem do rezervy. Vlastně si však pomohl. S Jabloncem se podívá do pohárové Evropy.

"Byla to strašně rychlá akce. Po obědě mi volal pan Pelta a během dvou minut bylo všechno domluvené. Jsem strašně moc rád, že se povedl přestup do takového klubu, jakým je Jablonec. Pravidelně hraje o nejvyšší příčky a bojuje o poháry. Jablonec je momentálně o level výš než Teplice. Moc se těším na novou výzvu," pochvaluje si na klubovém webu Jan Krob, bývalý kapitán Teplic.

Události mají rychlý spád. Zkušený dvaatřicetiletý obránce už je s novým týmem na cestě do Rakouska. "Vím, že pár hráčů po úspěšné sezoně v Jablonci teď odešlo a trošku se kádr obměňuje, ale bývá tady pravidelně kvalitní kádr s velmi dobrými hráči, na které se moc těším. Doufám, že letos bude opět skvělá sezona," přeje si Krob, který si ve 198 ligových startech připsal 7 gólů.

Trenéra Radu dobře zná

Největší porci ligových zápasů (120) odehrál v Teplicích, kde hrál od roku 2013. Působil i ve Spartě, Českých Budějovicích, Kladně, Vlašimi a Prešově. Zahrál si za českou reprezentační jedenadvacítku.

"Trenéra Petra Radu znám z působení v Teplicích a vím, že zápasy hrozně moc prožívá. A snaží se dostat z hráčů maximum. Každý hráč má nějaké cíle a já se bohužel nedokázal s Teplicemi probojovat do evropských pohárů. Věřím, že s Jabloncem se mi to podaří," těší se Krob, který bude v Jablonci oblékat dres s číslem 16.

„Měli jsme pro něj dvě zahraniční nabídky. Jablonecká však byla nejlepší jak sportovně, tak ekonomicky. Věřím, že Honza v Jablonci dokáže, že stále patří k nejlepším levým obráncům v České republice," poukazuje hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Jablonec se ve 2. předkole Evropské ligy utká buď s Pjunikem Jerevan, nebo Škupi Skopje.

Reklama

Související témata: