Hlavní obsah

Zbitý hráč putoval do nemocnice a přišel o paměť. Do hromadné bitky ragbistů se zapojili i diváci

Saint-Girons/Praha

Pěsti, kopance a tvrdé knokauty. Závěr zápasu francouzských ragbistů připomínal spíše dostaveníčko fotbalových chuligánů. Mladý sportovec skončil po hromadné bitce v nemocnici a přišel o paměť. K incidentu došlo během duelu druhé nejvyšší soutěže ve Francii Excellence B championships.

Hromadná bitka francouzských ragbistů.

 
Článek

Hromadné bitce rezervních týmů Mouguerre a Elne ve francouzském městečku Saint-Girons předcházelo několik tvrdých zákroků ve hře. Závěr zápasu se posléze proměnil v chaos, když se do sebe hráči pustili v brutální šarvátce pěstmi a kopanci.

Do rvačky se během chvíle zapojili náhradníci i někteří z fanoušků a pro jednoho z hráčů to bohužel nedopadlo vůbec dobře. „V tento moment je jeden z našich juniorů v nemocnici, zvrací a moc si toho nepamatuje. Kromě lékařského personálu jsou u něj i oba jeho rodiče,“ sdělil místnímu listu Sud Ouest kouč novopečených šampionů z Mouguerre Jerome Etcheverry.

„Měli jsme přebírat titul a oni nám tu oslavu totálně překazili, pohár nám pořadatelé předali až v šatně,“ dodal trenér. „Jsem plný lítosti kvůli tomu, co jsem viděl. Nedokážu přestat myslet na jednoho z našich juniorů, který je v nemocnici,“ řekl médiím prezident klubu Phillip Larrue. Záběry z konce utkání obletěly francouzské sportovní servery a oba kluby zřejmě nemine tvrdý trest. Očekávají se mastné pokuty a několik zastavení činností.

Reklama