Hlavní obsah

Debakl ukončil vítěznou sérii! Plzeň dostala nařezáno

Aktualizováno

Čtyři vítězné zápasy a dost. Fotbalisté Plzně poprvé v přípravě prohráli. Ale stálo to za to. Na rakouském soustředění sice nejprve v pátek porazili rumunskou Craiovu 3:1 a vyhráli i čtvrtý zápas letní přípravy. Pak ale dostali Západočeši lekci od Legie Varšava a prohráli 0:3. Pikantní duel odehrál Adam Hloušek, který právě z týmu polského vicemistra do Viktorie přišel. Nastoupil do prvního poločasu s kapitánskou páskou, ale po utkání musel být smutný.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně na úvod soustředění v Rakousku porazili rumunskou Craiovu.

Článek

Viktorii se ve Westendorfu povedl úvod. V sedmé minutě otevřel skóre Řezník přízemní střelou a za necelou čtvrthodinku zvýšil Kopic po rohu. Český vicemistr do druhého poločasu nastoupil v jiné sestavě a Craiova v 69. minutě snížila po Romanově hlavičce. Krátce poté ale plzeňský triumf pojistil třetím gólem Chorý rovněž hlavou po Kovaříkově přímém kopu.

Plzeň už v přípravě porazila Domažlice (5:2), Sokolov (2:0) a Liptovský Mikuláš (4:1).

Lekce od Legie

Polský tým byl v úvodu aktivní, ale převahu ještě ve vedoucí gól neproměnil. Plzeň měla první větší možnost Viktorie po dvaceti minutách, kdy po rohu Čermáka hlavičkoval Kopic, ale ani on ukazatelem skóre nepohnul. Nakonec ale šli do kabin spokojenější hráči polského vicemistra, protože se ve 36. minutě prosadil střelou o tyč maďarský křídelník Dominik Nagy.

Trenér Pavel Vrba o pauze prostřídal, poprvé na soustředění si zahrál také Pavel Šulc. Obrat zápasu se ale nedostavil, právě naopak. Salvador Agra se parádně trefil z trestného kopu a polský celek vedl 2:0. Skóre pak pečetil po úniku Jarosław Niezgoda. Když stoper Hejda zahodil v závěru velkou šanci, připsala si Plzeň porážku 0:3.

Přípravná fotbalová utkání v Rakousku
Viktoria Plzeň – Universitatea Craiova 3:1 (2:0)
Branky: 7. Řezník, 20. Kopic, 74. Chorý – 69. Roman.
Plzeň – I. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík. II. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Hubník, Limberský – Mihálik, Janošek, Herc, Kovařík – Chorý, Beauguel. Trenér: Vrba.
Plzeň – Legia Varšava 0:3 (0:1)
Branky: 36. Nagy, 64. Agra, 73. Niezgoda
Plzeň – I. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík. II. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Hubník, Limberský – Mihálik, Janošek, Herc, Kovařík – Chorý, Beauguel. Trenér: Vrba
FK Mladá Boleslav – CFR Kluž 0:1 (0:1)
Branka: 38. Burca
M. Boleslav – I. poločas: Stejskal – Hašek, Křapka, Pudil, Mareš – Ladra, Budinský, Hubínek, Auer – Mašek – Komličenko. II. poločas: Stejskal – Fulnek, Takács, Křapka, Túlio – Wiesner, Matějovský, Bucha, Pech – Klíma, Mešanovič. Trenér: Weber
LASK Linec - Slovan Liberec 1:3 (0:2)
Branky: 68. Frieser - 24. a 42. Potočný, 78. Pešek
Sestava Liberce: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Koscelník, Oscar, Potočný (60. Pešek) - Pázler (60. Musa). Trenér: Hoftych

Reklama

Související témata: