Hlavní obsah

Plzni pomohl do Ligy mistrů, pak ho odložila. Teď přestupuje do Nizozemska

Plzeň/Arnhem
Aktualizováno

Plzni loni pomohl k titulu, který znamenal přímý postup do Ligy mistrů. Teď se stěhuje do zahraničí. Fotbalový obránce Tomáš Hájek přestupuje z Viktorie do nizozemského klubu Vitesse Arnhem, pátého týmu uplynulého ročníku Eredivisie. Sedmadvacetiletý hráč tam během pátku podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal tříletý kontrakt.

Foto: Sport Invest

Tomáš Hájek s dresem nizozemského Vitesse Arnhem, vpravo manažer Jakub Otava.

Článek

Trochu paradox. V Plzni pro něj nebylo místo, proto letos v lednu odešel na hostování do Mladé Boleslavi, kde sbíral potřebné ligové starty a patřil k oporám zadních řad.

A teď Tomáš Hájek míří rovnou do prestižní Eredivisie. Jeho novým angažmá bude Vitesse Arnhem.

„Tomášovi bych chtěl za celý klub poděkovat. Podílel se na zisku mistrovského titulu a vždy ukazoval naprosto profesionální přístup. Přeji mu hodně úspěchů v jeho prvním zahraničním angažmá,“ říká na klubovém webu na adresu vytáhlého stopera generální manažer Adolf Šádek.

Hájek se v létě zapojil znovu do přípravy s Viktorií, na herní soustředění však již neodjel a dnes se upsal nizozemskému klubu. „Tomáš odehrál vynikající sezonu v Mladé Boleslavi, kde byl jedním z lídrů týmu. Navíc už s Plzní nasbíral mnoho zkušeností v evropských pohárech. Na zahraniční angažmá je tak perfektně připravený,“ ujišťuje Jakub Otava ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Půdu mu připravil také exsparťan

„Měli jsme několik tuzemských i zahraničních variant, ale zájem Arnhemu byl enormní, sportovní vedení klubu o Tomáše velmi stálo. Velký podíl na přestupu má naše pobočka přímo v Nizozemsku. A pomohlo také úspěšné angažmá dalšího našeho klienta Vjačeslava Karavajeva právě ve Vitesse,“ poukazuje Otava na působení bývalého sparťana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Tomáš Hájek (vlevo) v duelu se Spartou.

„Samozřejmě jsem holandskou ligu sem tam sledoval, teď poslední půlrok ještě víc, protože mě zaujal Virgil van Dijk, který hraje v Liverpoolu. Vím, že na tom nebyli úplně dobře a teď poslední dobou se zase holandský fotbal dostává hodně nahoru. Těším se na fotbal, který se hraje hlavně nahoru dolů a není tak moc svázaný taktikou jako třeba u nás,“ líčí spokojený Hájek.

Arnhem v posledním ročníku nizozemské ligy skončil na pátém místě a v létě ho čeká předkolo Evropské ligy. Trenérem Vitesse je Leonid Sluckij, který v minulosti vedl CSKA Moskva nebo ruskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: