Hlavní obsah

Ve stopách Kollera s Rosickým? O českého kanonýra má zájem Dortmund

Dortmund/Praha

Hon na českého útočníka Patrika Schicka pokračuje. Mladý český reprezentant, který je hráčem AS Řím, kde má smlouvu až do roku 2022, je v hledáčku německého vicemistra - Borussie Dortmund. Informaci zveřejnil odborný magazín Kicker. Pokud by mladý Čech opravdu do německého klubu odešel, měl by šanci navázat na útočníka Jana Kollera a záložníka Tomáše Rosického, kteří v Dortmundu odvedli v minulosti skvělé služby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick z AS Řím

Článek

Zájem o bývalého hráče Sparty, Bohemians či Sampdorie Janov potvrdil generální ředitel BVB Hans-Joachim Watzke. Konstatoval, že příchod Schicka do Borussie by pokládal za "kreativní řešení" pro ofenzivu BVB. Nic na tom nemění ani fakt, že Schick vstřelil v minulé sezoně během 32 utkání jen pět gólů. V hledáčku klubu je český útočník již delší čas.

Ve hře je roční hostování, nebo případný přestup. Podle magazínu Kicker pomýšlejí na angažování Schicka také francouzské kluby Olympique Marseille a Olympique Lyon. Pro případný odchod do Dortmundu by mohly hrát dobré kontakty Schickova manažera Pavla Pasky s vedením BVB. Paska v minulosti přivedl do klubu české reprezentanty Tomáše Rosického, Patrika Bergera a Jana Kollera, kteří byli hvězdami Borussie.

Schick v dresu AS Řím nenastupoval v základní sestavě příliš často. Smlouvu v klubu má do roku 2022, když Římané za českého reprezentanta zaplatili Sampdorii Janov 38 milionů eur (téměř miliardu korun). Nyní by se nejspíš nebránili jeho uvolnění ke konkurenci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články