Hlavní obsah

Sen se patnáctileté tenistce splnil! V hlavní soutěži na slavném Wimbledonu nastoupí proti svému vzoru

Ještě, než hlavní soutěž na slavném Wimbledonu vůbec propukla, dočkali se příznivci bílého sportu velkého překvapení. Do pavouka proklouzla z kvalifikace teprve patnáctiletá Cori Gauffová a od dob vzniku tzv. open éry v roce 1968 je vůbec nejmladší tenistkou, které se takový kousek podařil. A teď ji navíc čeká velké utkání proti tenistce, která je jejím vzorem.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Teprve patnáctiletá Cori Gauffová si na Wimbledonu zahraje proti slavné Venus Williamsové. Splní se jí tak velký sen.

Článek

Jako tenisová pohádka působí příběh mladičké americké tenistky Cori Gauffové. Do kvalifikace se dostala jen díky divoké kartě, dokázala jí ale projít, a v pouhých patnácti letech si zahraje hlavní soutěž. Po úspěšném posledním zápase pak vyjádřila velké přání. Velmi toužila zahrát si proti jedné ze sester Williamsových. A jak si přála, tak se také stane.

Gauffová se totiž už v pondělí utká se starší z Williamsových, Venus. Mladinké tenistce se tak splní sen. Sama totiž označila slavné sestry za svůj vzor a o Sereně dokonce uvedla, že je „důvodem, proč hraju tenis". Teď se tenistka ze čtvrté stovky žebříčku s jedním ze svých sportovních vzorů potká přímo na kurtu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Venus Williamsová (na fotografii během utkání proti Ashleigh Bartyové v rámci turnaje v Birminghamu) je velkým vzorem mladinké americké tenistky.

„Tak trochu jsem cítila, že budu hrát proti jedné z nich," řekla pro BBC Sport nadšená tenistka. „Mnoho lidí se mě ptalo, jestli se mi můj los líbí. Miluju ho. Hrát proti jedné z nejlepších hráček v historii je sen. Moc se těším na to, jak si povedu."

Gauffová, kterou od soupeřky dělí téměř 24 let, je proti starší ze sester Williamsových jasným outsiderem. Venus je sice už 39 let, ale stále si drží pozici ve světové padesátce. Mladinká Gauffová si svůj nejvýraznější úspěch zatím připsala na loňském juniorském French Open, kde získala titul.

Reklama