Hlavní obsah

Kapitán se slavným jménem může být spokojený. Češi dobyli na EURO fanoušků bronz

Když se kapitán jmenuje Petr Čech, úspěch je téměř jistě zaručen... Fanklub české fotbalové reprezentace v konkurenci dvaceti fanouškovských týmů vybojoval na tradičním turnaji Eurofanz v ukrajinském Lvově třetí místo. Držitelé bronzu navíc jako jediný tým porazili vítěze turnaje Francii. Na druhém místě skončili fanoušci reprezentace Ukrajiny.

Fanoušci české reprezentace na MEVideo: fanklubrepre.cz

 
Článek

Výběr českých fanoušků vyhrál svou základní skupinu se skóre 14:1 po vítězstvích nad nizozemským Heerenveenem, Lotyšskem a právě fanklubem úřadujících mistrů světa.

„Přestože jsme se před turnajem neznali, vytvořili jsme skvělý tým, který společně táhl na hřišti i mimo něj. Měli jsme na to, abychom urvali ještě lepší umístění," komentuje výsledky na turnaji kapitán českého týmu Petr Čech, jmenovec slavného gólmana, na webu reprezentačního Fanklubu.

Foto: Sport.cz

Fanoušci české reprezentace s cenným bronzem.

Češi pak ve vyřazovacích bojích přešli přes tým Moldavska a fanoušky anglického Newcastlu United. Vypadli až v semifinále prohrou 1:2 s Francií, přestože v závěru utkání trefili dvakrát břevno.

Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal český hráč Tomáš Vlk. Nejlepším střelcem českého výběru byl David Boško s šesti góly.

Reklama

Související témata: