Hlavní obsah

Zlomená šampionka ve Wimbledonu utekla před novináři na záchod. Vybírá si sláva svoji daň?

Londýn/Praha

Mohla se bít o návrat na světový trůn, jenže pohled na výkon nedávné světové jedničky Naomi Ósakaové v prvním kole Wimbledonu při nečekané porážce od Kazašky Julie Putincevové nic takového ani nenaznačoval. Z vysmáté vítězky US Open a Australian Open se v Londýně stal bezradný uzlík nervů. Sebevědomí je zkrátka pryč a 21letá Japonka evidentně není v psychické pohodě.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Utrápená Naomi Ósakaová v prvním kole Wimbledonu.

Článek

Ósakaová po překvapivé porážce chvatně opouštěla centrkurt se smutkem v očích. A následnou tiskovou konferenci už zvládala jen velmi těžko. Zástupci médií z celého světa se na trápící se šampionku vrhli s dotazy, jak zvládá poměrně rychle nabytou slávu.

Vtom se Japonka otočila směrem k moderátorce konference s dotazem: „Můžu odejít? Mám pocit, že se brzo rozbrečím.“ Následně se odebrala na toaletu, kde mohla dát v soukromí naplno průchod svým emocím.

Místo nablýskané image globální hvězdy měli novináři rázem před sebou mladou zranitelnou ženu, která se po grandiózním úspěchu nejspíš pere sama se sebou.

Porážku od Putincevové vysvětlovala mimo jiné tím, že s kazašskou hráčkou prohrála i oba předchozí zápasy. „Jak těžké je nemít to v hlavě? Hodně těžké,“ uvedla.

Problémy Ósakaové začaly po triumfu na Australian Open, kdy se rozešla s trenérem Saschou Bajinem. „Jestli to má (s výsledky) nějakou spojitost? To si nemyslím,“ odmítala.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Naomi Ósakaová první kolo Wimbledonu nezvládla.

Momentální propad nechce omlouvat ani svým mládím: „Nesváděla bych to na svůj věk nebo cokoliv jiného. Nejsem typ člověka, který by se takhle vymlouval, když se mu něco nedaří.“

Nicméně nakonec přiznala, že nával zájmu sponzorů a médií po grandslamových úspěších jí bere radost z tenisu. Velké světové firmy se po průlomu mladé Japonky na vrchol toužily vyhřát na výsluní slávy spolu s ní.

Jenže záře reflektorů jako by vysávala z rodačky z Ósaky herní pohodu. „Klíčové pro mě vždy bylo se na kurtu bavit, sundat ze sebe tlak. Doufám, že znovu najdu způsob, jak toho dosáhnout,“ přála si.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová