Hlavní obsah

Za dva roky ještě můžu podepsat velký kontrakt, říká Mrázek po podpisu nové smlouvy

Praha
Aktualizováno

Dohady, fámy, zaručené zprávy... Tuhle fázi už má Petr Mrázek naštěstí za sebou. S Carolinou, kterou skvělými výkony dostal do play off, uzavřel 27letý gólman v NHL dvouletý kontrakt na 6,25 milionu dolarů a do nové sezony vstoupí jako týmová jednička.

Za dva roky ještě můžu podepsat velký kontrakt, říká Mrázek Video: Sport.cz

 
Článek

Bylo pro vás pondělí hodně hektickým dnem?

To bych neřekl, ale poslední týdny se rozebíraly různé varianty, po nocích člověk čeká na telefon. Po dvanácté už jsme spali, pak to najednou dopadlo.

Věděl jste, že se vrátíte do Caroliny?

Já od začátku doufal, že to tak bude. Zvenku to možná tak nevypadalo, jednání ale probíhala každodenně a byla to naše priorita.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Mrázek

Kolik klubů vás oslovilo?

Poslední dva tři týdny se to měnilo. Dost týmů hledalo gólmana. V sobotu jsem měl mít telefonát od Kena Hollanda, manažera Edmontonu. Nakonec k tomu ale nedošlo. Já věřil, že v Carolině budu mít tu pozici nejlepší.

Nechtěl jste delší smlouvu?

Řešili jsme různé varianty. Nejdřív přišli Hurricanes s dvouletou nabídkou, já si říkal, že bych radši tři čtyři roky, možná bychom se k tomu i dostali, ale za menší peníze. Až tahle smlouva vyprší, bude mi 29, dost let budu mít ještě před sebou a zkušenosti mi přibydou. Takže věřím, že ještě podepíšu velký kontrakt.

Sezonu byste měl odstartovat narozdíl od loňska jako jasná jednička, souhlasíte?

To byl cíl, proč jsem se rozhodl pro Carolinu. Kouč Brind'Amour říkal, že chce abych se vrátil. Reimer, který přišel z Floridy, je ale kvalitní góĺman, vytrejdovali tam i Forsberga z Chicaga, Nedeljkovic teď na farmě vyhrál Calder Cup... Uvidíme, jak se to ještě vyvine. Mrzí mě, že odešel McElhinney, protože jsme spolu vycházeli skvěle. Ale jsem rád, že podepsal Tampu, s Vasilevským vytvoří výbornou dvojici.

Reklama