Hlavní obsah

Tenisový obr zaskočil Wimbledon. Forma přišla s postelí

Londýn/Praha

Ve Wimbledonu způsobil překvapení, když vyřadil trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku a poprvé v kariéře se dostal do třetího kola na jednom z turnajů velké čtyřky. Za herní pohodou amerického obra Reillyho Opelky dost možná stojí i fakt, že si konečně našel vhodnou postel.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Američan Reilly Opelka ve druhém kole Wimbledonu.

Článek

Jednadvacetiletý ranař měřící 211 centimetrů na přípravném turnaji v Eastbourne vypadl hned v prvním kole s krajanem Stevem Johnsonem a na vině mohly být právě jeho patálie s noclehem. Najít adekvátní postel pro člověka takových rozměrů zřejmě není jen tak.

„Jestli jsem měl vyhovující postel? Ne tak úplně. Neměli tam ani klimatizaci, což bylo docela šokující. Vždyť bylo nějakých 100 stupňů (Fahrenheita, v přepočtu 37,7 stupňů Celsia). Každý rok, když tam jsem, tak se ptám: ´Kde je klimatizace?´ a oni odpoví, že tady přeci nikdy nebývá horko. Jenže to není pravda," zlobil se rodák z West Palm Beach.

Během Wimbledonu už si ale užívá luxusní bydlení na břehu Temže. „Tady je to hodně komfortní. Bydlím v Chelsea Harbour Hotelu, který je pro mě skvělý. Narozdíl od Eastbourne, které nebylo moc pro mě," vysvětloval.

Není divu, že Opelka ožil právě ve Wimbledonu, kde před čtyřmi roky slavil juniorský titul. Jeho hra postavená na tvrdém servisu s rychlostí přes 225 km/h je na trávě obzvlášť účinná.

O třetí kolo se utká s podobně naladěným soupeřem Milosem Raonicem. „Asi se nebude hrát moc výměn. On je ale skvělý hráč, má hodně zkušeností a bude jasným favoritem," dodal aktuálně 63. hráč světa.

Reklama

Související témata: