Hlavní obsah

Budějovice získají další čtyři hráče, Sivok se ještě nerozhodl

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic získali čtyři hráče na hostování. V týmu nováčka nejvyšší soutěže budou podle klubového webu na podzim působit Lukáš Provod z Plzně a sparťanské trio Filip Havelka, Jiří Kulhánek a Zinedin Mustedanagič. S týmem se stále připravuje bývalý reprezentační kapitán Tomáš Sivok, jenž se ale ještě nerozhodl, zda se do Dynama vrátí.

Foto: Sport.cz

Tomáš Sivok (uprostřed) nastupuje k zápasu proti Vlašimi. Dres Dynama oblékl poprvé od listopadu 2003.

Článek

Trojice záložníků ze Sparty se dosud na Letné do prvního týmu výrazněji neprosadila. Třiadvacetiletý záložník Kulhánek v minulosti hostoval v Liberci a na kontě má v lize 27 startů bez vstřelené branky.

Za Severočechy hrával i o dva roky mladší Havelka, který už v Českých Budějovicích hostoval v uplynulé druholigové sezoně a angažmá v Dynamu si prodlouží. V nejvyšší soutěži odehrál 16 utkání a dal jeden gól.

Dvacetiletý bosenský rodák Mustedanagič působil v uplynulém ročníku ve slovenském Ružomberoku, v české nejvyšší soutěži si zatím připsal v dresu Sparty a Dukly 25 zápasů a tři branky. Dvaadvacetiletý útočník Provod si v Dynamu prodlouží jarní hostování z Plzně, nejvyšší soutěž dosud nehrál.

Sivok od poloviny června trénuje s Dynamem, o jeho případném návratu do jihočeského klubu, kde začal s profesionální kariérou, ale stále ještě není rozhodnuto. Pětatřicetiletý stoper vyčkával, zda se neobjeví nabídka ze zahraničí.

Z Dynama odchází křídelní hráč Roman Wermke, který se nevešel do kádru a bude hostovat v druholigovém Sokolově. Z Českých Budějovic odešel i záložník Adrián Čermák. Zpět do Sparty se vrátil Daniel Mareček a na jihu Čech nebude působit ani testovaný útočník Karsten Ayong, jenž se s vedením nedohodl na podmínkách smlouvy.

Reklama

Související témata: