Hlavní obsah

Messi bojkotoval ceremoniál. Nesmíme se podílet na korupci! Skončí v repezentaci?

Kapitán argentinských fotbalistů Lionel Messi po svém vyloučení v zápase o bronz na Copě América znovu kritizoval rozhodčí a bojkotoval medailový ceremoniál. Pětinásobný nejlepší hráč světa obvinil pořádající Brazílii z korupce.

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Nevěřícný pohled Argentince Lionela Messiho (urpostřed), když rozhodčí Mario Diaz vytahuje červenou kartu v zápase o třetí místo na turnaji Copa América.

Článek

Messi byl vyloučen ve 37. minutě zápasu s Chile po strkanici s Garym Medelem. "Žlutá karta pro oba by stačila," řekl. "Neměli bychom se podílet na korupci. Během turnaje k nám neměli žádný respekt. Mohli jsme dojít dál, ale nedovolili nám dostat se do finále. Korupce a sudí nedovolí fanouškům užívat si fotbal. Ničí ho," zlobil se kanonýr Barcelony.

Nešel si proto pro medaili, kterou Argentinci získali po výhře nad Chile 2:1. Než byl Messi vyloučen, měli už dvougólový náskok zásluhou Agüera a Dybaly, za Chile snížil Vidal z penalty.

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi odchází ze hřiště po červené kartě, která mu byla udělena v utkání s Chile na turnaji Copa América.

Představitelé jihoamerická konfederace CONMEBOL odsoudili Messiho za jeho slova, obvinění označili za nepřijatelná a neopodstatněná. "Ve fotbale někdy prohrajete a někdy vyhrajete. Jedním ze základních pilířů fair play je respektovat výsledky a rozhodnutí sudích," uvedli.

Messi kritizoval rozhodčí už po porážce Argentiny v semifinále s domácí Brazílií (0:2). Po sobotním duelu s Chile uvedl, že asi zaplatil cenu za tuto kritiku. Na otázku, zda se obává trestu za své komentáře, odpověděl: "Je potřeba říct pravdu."

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi při utkání o bronz na turnaji Copa América.

Domácí Brazilci se dnes večer utkají ve finále jihoamerického šampionátu s Peru. Podle Messiho je dopředu jasné, jak zápas na slavném stadionu Maracaná dopadne.

Hodně se v médiích také spekuluje o tom, že právě zápas s Chile byl pro slavného Argentince tečkou za jeho reprezentační kariérou. Byla by to hodně hořká tečka...

Reklama

Související témata: