Hlavní obsah

Tenisová hvězdička Vondroušová má problém. Co ji trápí a jak dlouho nebude hrát?

Praha

Tenistka Markéta Vondroušová má problém. Lékařská vyšetření finalistky letošního Roland Garros ukázala, že českou naději trápí kvůli přetížení zánět v zápěstí. „Z důvodu přetížení hrací ruky během antukové sezony, která vyústila na Roland Garros, nastal zánětlivý syndrom v zápěstí. Ten se naplno rozjel při přechodu na trávu a jiné těžší míče," citoval vyjádření MuDr. Vlastimila Voráčka manažer tenistky Jan Koukal. Plánovaný turnaj v Torontu na začátku srpna by ale měla po rehabilitaci stihnout.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Markéta Vondroušová na tiskové konferenci. V pozadí její trenér Jan Hernych

Článek

Fanoušci byli po druhém grandslamovém turnaji sezony - French Open - pořádně natěšení, co Vondroušová předvede na travnatých dvorcích All England Clubu. Jenže nakonec ve Wimbledonu česká hvězdička nezazářila. Nyní je jasné, že ji opět srazily zdravotní problémy, a tak talentované tenistce nezbývá, než se podrobit léčení.

Dalším turnajem v plánech Markéty je Toronto na začátku srpna a na tom se nic nemění. „Nyní probíhá intenzivní rehabilitace a klidový režim. Začít s pomalým tréninkem s raketou, pokud vše půjde podle předpokladů, by Maky mohla za 2 týdny. A postupně přidávat dle pokroku terapie až do odletu na severoamerické turné, které by nemělo být ohroženo," cituje opět lékaře manažer tenistky a naznačuje, jaký by měla mít Češka nejbližší program.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Smiling but dying inside🤣🥵🏔

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Čec 7, 2019 v 9:12 PDT

Reklama

Související témata: