Hlavní obsah

Hodně jsem se toho tady naučila, říká teenagerka, která šokovala Wimbledon

Svými výkony oslnila celý svět. Prošla kvalifikací a její parádní jízda ve Wimbledonu skončila až v osmifinále. Teprve patnáctiletá tenistka Cori Gauffová v něm sice nestačila na bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou, avšak za to, co na slavném grandslamu předváděla, může být na sebe hrdá. „Jsem tak nadšená, když budu dál tvrdě pracovat, můžu jednou dosáhnout svých snů,“ tuší americká teenagerka.

Foto: Profimedia.cz

Cori Gauffová svými výkony uchvátila ve Wimbledonu.

Článek

Kvalifikací doslova prolétla a udivovala i v hlavní soutěži. Stala se miláčkem publika a její zápasy na BBC sledovaly miliony diváků. Cori Gauffová ve Wimbledonu doslova ohromila celý svět. V prvním kole vyřadila svůj idol Venus Williamsovou, ve druhém si poradila s Magdalénou Rybárikovou a ve třetím zdolala Polonu Hercogovou.

V osmifinále americká teenagerka sice nestačila na bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou a prohrála s ní dvakrát 3:6, avšak může být na sebe hrdá. „Hodně jsem se toho tady naučila,“ přiznala Gauffová na webu WTA. „Naučila jsem se hrát před velkým publikem. Naučila jsem se hrát pod tlakem. Jsem za tyto zkušenosti opravdu vděčná,“ vyprávěla dál.

„Na French Open jsem vypadla ve druhém kole kvalifikace, teď ve Wimbledonu jsem se dostala až do druhého hracího týdne, jsem na sebe pyšná. Zároveň jsem natěšená na to, jak se mi bude dařit na dalších turnajích a pak na US Open,“ líčila 313. hráčka světa, která se nyní v žebříčku posune mezi sto padesát nejlepších tenistek.

„Kdyby mi tohle někdo řekl před třemi týdny, nevěřila bych mu. Je mi teprve patnáct. Stále se můžu zlepšovat a rozvíjet svou hru. Doufám, že všichni viděli, jaká jsem bojovnice, že se nikdy nevzdávám. Když budu dál tvrdě pracovat, můžu jednou dosáhnout svých snů,“ dodala tenistka, kterou šokovalo, kolik lidí jí fandilo.

„Bylo to opravdu velice překvapivé. Nečekala jsem takovou podporu, když hraji v jiné zemi než doma. Opravdu jsem se cítila jako kdybych hrála někde v New Yorku. Jsem tak šťastná, že mi tolik lidí fandilo,“ uzavřela juniorská vítězka French Open, která bude teď odpočívat, a kromě dovolené s rodinou má v plánu i učení do školy.

Reklama

Související témata: