Hlavní obsah

Strašlivá řež v ulicích Bratislavy! Slovenská metropole posloužila jako neutrální půda pro válku

Bratislava

Bratislava zažila večer plný násilí. Výsledkem je více než 100 zadržených, přes 50 obviněných z výtržnictví, k tomu materiální škody. To celé je zachyceno na obrázcích, které napovídají, že šlo vskutku o divoký, téměř válečný večer. Situace byla poněkud nepřehledná, ale podle všeho se tloukli fotbaloví fanoušci Krakova, jejichž tým dnes hraje v Dunajské Stredě, a příznivci Levski Sofie, kteří vyrazili povzbuzovat do Ružomberoku. Létaly pěsti i židle, bouchaly petardy.

Bitva fanoušků v Bratislavě

 
Článek

Ve středu se hrálo utkání LM Slovanu s Nikšičem z Černé Hory, ale bitky s tímhle zápasem, v němž domácí ztratili vedení v nastaveném čase a remizovali 1:1, zřejmě vůbec nesouvisely.

Bulhaři podle vyjádření svědků ve slovenských médiích nepůsobili konfliktně, popíjeli v barech. Po příchodu Poláků se ovšem záhy strhla bitva. Kdo ji začal, není jasné.

Policie přišla pozdě. Řežba už poměrně dlouho nerušeně probíhala..

„I přesto, že policie byla připravená na možnost narušení veřejného pořádku mezi fanoušky Slovanu a Poláků, došlo ve Ventúrské ulici k náhodnému střetu mezi polským a bulharskými fanoušky, který v momentě přerostl do narušení veřejného pořádku," uvedla policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Náhoda? Spíše domluvená bitva, naznačují slovenská i jiná média. Web hooligans.cz píše že Poláky přišli podpořit spojenci v barvách Ajaxu. „Na Slovensko nejedeme v míru, bude to den plný zábavy," plánoval pro změnu podle jeden z lídrů fanouškovského tábora Levski.

K situaci se vyjádřil i primátor města Matúš Vallo. „Nechci spekulovat, jestli někdo podcenil situaci," napsal mimo jiné na sítě.

Upřesněná čísla od policie? Při demolování několika restaurací bylo zadrženo 107 fanoušků - Poláků, Nizozemců i Bulharů. Celkem 56 lidí bylo obviněno z výtržnictví, podle ČT mezi nimi není žádný Bulhar. Původně policie informovala o 80 zadržených. Zraněno bylo sedmnáct fanoušků.

Reklama

Související témata: