Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 2:0Matoušek na Klokany umí! Jablonecká posila slavila dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Matoušek 1 : 0
84. Matoušek 2 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.cz
Aktualizováno

První dvě trefy nového ročníku ligy patří Janu Matouškovi. V předehrávce 1. kola pomohl mladý střelec Jablonci k výhře nad Bohemians 1905 v poměru 2:0. „Je to můj oblíbený soupeř, mám proti nim dobrou bilanci, ve dvou zápasech jsem jim dal tři góly a jednu asistenci,“ tvrdil fotbalista hostující na severu Čech ze Slavie už před utkáním. Svůj účet proti Klokanům mladý rychlík vylepšil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec úvodního gólu Jan Matoušek z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

V 19. minutě jablonecký gólman Hrubý vyhodil míč až za půlící čáru k Matouškovi. Ten se prohnal kolem nedůrazného Köstla, jenž v den zápasu podepsal s Bohemians smlouvu na tři a půl roku, a mazácky zakončil přes vybíhajícího Valeše. Chvíli předtím nebezpečně pálil Jovovič, jen těsně vedle.

Aktivněji však první zápas nového ligového ročníku začali hosté. Už v osmé minutě po centru z pravé strany na zadní tyč hlavičkoval nikým nepokrytý Podaný, obránce Holík ho však za brankovou čáru nepustil. Další velkou šanci měli Klokani v závěru první půle, kdy se po střílené přihrávce Bartka k míči už dostával Vodháněl, nový jablonecký stoper Plechatý ho však dokázal ubránit.

Ve druhém poločase nejprve mohl zvýšit po brejku černohorský reprezentant Jovovič, ale z úhlu střílel nad branku. V 57. minutě byli hosté z Vršovic kousek od vyrovnání. Z jedenácti metrů střílel levačkou Vodháněl a míč jen těsně minul pravou tyč. Pak ještě pálil Bartek, ale Hrubý vytasil skvělý zákrok.

V 84. minutě se Matoušek radoval podruhé. Tentokrát se trefil nádherně hlavou po centru Jovoviče. Zápas nedohrál Köstl, jenž viděl po faulu na Doležala druhou žlutou kartu. Čtvrtý celek uplynulé sezony tak vstoupil do nové sezony vítězstvím 2:0.

První fotbalová liga - 1. kolo:
Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Branky: 19. a 84. Matoušek. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kříž - Lerch (video). ŽK: Považanec - Köstl, Hůlka. ČK: 90.+2 Köstl. Diváci: 2612.
Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Sýkora - Hübschman, Považanec - Kratochvíl (80. Pleštil), Matoušek (90. Krob), Jovovič (87. Pilík) - Doležal. Trenér: Rada.
Bohemians: Valeš - Hůlka, Köstl, Šmíd (79. Vaníček) - Bartek, Jindřišek, Vacek, Podaný - Hronek, Keita (58. Koubek), Vodháněl (71. Nečas). Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: