Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Karviná 1:0Až Komličenko vysvobodil Mladou Boleslav ze střeleckého trápení. Ovšem z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Komličenko (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Až penalta vysvobodila Mladou Boleslav při vstupu do nové ligové sezony ze střelecké trýzně. V duelu s Karvinou měla sice celý zápas vytrvalou převahu, a hlavně v prvním poločase si připravila bezpočet šancí, ale až osm minut před koncem se dočkala vítězného gólu, který vstřelil z penalty nejlepší kanonýr uplynulé sezony Komličenko. To už ovšem hráli hosté jen v deseti bez vyloučeného Marka Hanouska.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi dává proti Karviné gól z penalty.

Článek

Docela paradox. Celou první půli to byl fotbal na jednu bránu, neboť Mladá Boleslav pouštěla soupeře za půlící čáru jen výjimečně. Útočila, kombinovala před šestnáctkou i v ní, připravovala si šance, ale když v nich Bucha, Takács, Komličenko i třeba Pudil nepochodili, stačil Karviné jeden výpad a skóre se mohlo měnit.

Kouřil totiž naservíroval nabíhajícímu Janečkovi před prázdnou bránu tak báječnou přihrávku, že stačilo nastavit nohu. Karvinskému hráči však scházelo pár centimetrů, aby dosáhl na míč.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Nikolaj Komličenko z Boleslavi a Martin Kouřil z Karviné.

Za celý první poločas to ovšem byl jediný pořádný výpad hostů, kteří se jinak jen a jen bránili. Středočechům, v jejichž sestavě se z nových tváří objevil pouze Pudil vracející se na tuzemskou ligovou scénu po angažmá v anglickém Sheffieldu Wednesday, však nebyla vytrvalá převaha nic platná.

Ani po změně stran se režie zápasu nezměnila. Nebylo divu, když hosté hráli od 62. minuty jen v deseti bez vyloučeného Marka Hanouska. Ten totiž fauloval uprostřed hřiště domácího kapitána Matějovského a po druhé žluté musel do šaten.

Po nebezpečné střele střídajícího Budínského a několika dalších šancích domácích hráčů ovšem měla ke gólu znovu blíž Karviná, ale Šeda ránu Šašinky zlikvidoval.

Teprve osm minut před koncem se Středočeši přece jen dočkali gólu a zasloužené výhry. Pronikajícího Mešanoviče zastavil v karvinské šestnátce jen faul a ruský kanonýr Komličenko z nařízeného pokutového kopu zápas rozhodl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi (vpravo) se raduje z gólu z penalty se spoluhráčem Murisem Mešanovičem.

Mladá Boleslav tak na čtvrtý pokus na svém hřišti v ligových konfrontacích Karvinou přece jen porazila.

1. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 83. Komličenko z penalty. Rozhodčí: Proske - Kotík, Caletka. ŽK: Túlio - Marek Hanousek, Janečka, Kouřil, Rudnič. ČK: 62. Marek Hanousek. Diváci: 3728.
Ml. Boleslav: Šeda - Fulnek, Takács, Pudil, Túlio - Bucha (46. Budínský), Hubínek, Matějovský (77.Auer), Wiesner  (59. Ladra) - Komličenko, Mešanovič. Trenér: Weber.
Karviná: Pastornický - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Hanousek, Janečka (61: Dramé) - Galuška (71. Petráň), Lingr, Puchel (88. Weber) - Šašinka. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články