Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 0:2Jílkův debut skončil pohromou. Letenští poprvé po devíti letech v premiéře nebodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kalabiška 0 : 1
30. Daníček 0 : 2
Záznam online reportáže

Výbuch, který se nečekal, A pořádný. Fotbalisté pražské Sparty při soutěžní premiéře nového trenéra Václava Jílka prohráli v 1. ligovém kole doma se Slováckem 0:2. Letenští tak v úvodním duelu sezony nebodovali poprvé po devíti letech od porážky 1:2 v Hradci Králové v roce 2010... Slovácko slaví svou vůbec první výhru na Spartě, z předchozích sedmnácti pokusů tady dokázalo pouze jednou remizovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Václav Jílek během utkání se Slováckem.

Článek

Kdo čekal favoritův úvodní tlak, spletl se. Slovácko si hned během úvodních tří minut stihlo vypracovat tři rohové kopy.

Sparta se rozkoukávala o poznání déle. Až v 18. minutě Kanga s Hanouskem nachystali první šanci pro Kozáka, nový kapitán však hlavou branku těsně minul. Hosté byli údernější. Hned o minutu později po rychlé akci uvolnili Kalabišku, který si Kayu posadil na zem a otevřel skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozčarovaný Libor Kozák ze Sparty po utkání se Slováckem.

Vyrovnat mohl Kozák, gólman Trmal mu však včas zmenšil střelecký úhel. Zatímco před prvním gólem přišel o míč Kanga, ve 30. minutě se o něj při rozehrávce nechal snadno obrat Sáček. A Slovácko znovu trestalo. Navrátil uvolnil Daníčka a kapitán posunul skóre na 0:2.

Sparta byla z ledové sprchy v šoku a nový trenér Jílek záhy poslal rozcvičovat náhradníky. Hned po Tettehově příchodu na hřiště měl třetí gól Slovácka na hlavě Havlík...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hráčů Slovácka na Letné.

Do přestávky favorit tlačil, ale aspoň snížení se nedočkal. Hned po ní přešel na rozestavení se dvěma útočníky. Plavšičova střela a Tettehova hlavička však byly chabým vyústěním snahy o obrat. Tetteh pak zazdil brejk dva na jednoho, do něhož utíkal s Kozákem, a Sáček trefil prudkou střelou tyč.

Sparta si velkou bolest z přípravy přenesla i do ligy, gól dát nedokázala.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 0:2 (0:2)
Branky: 19. Kalabiška, 30. Daníček. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský - Hrubeš (video). ŽK: Plavšič - Dvořák, Daníček, Kalabiška, Navrátil. Diváci: 14 155.
Sparta: Nita - Zahustel (46. Plavšič), Štetina, Kaya, Hanousek - Sáček - Karlsson (36. Tetteh), Trávník (78. Graiciar), Kanga, Hložek - Kozák. Trenér: Jílek.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Daníček - Petržela (66: Sadílek), Navrátil (75. Vasiljev), Havlík, Kalabiška - Dvořák (90. J. Krejčí). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: