Hlavní obsah

Messi nadchl sólem á la Maradona

BARCELONA

Nový Maradona? Argentinský fotbalista Lionel Messi ve středečním semifinále Španělského poháru ukázal, proč se k němu tento přídomek už několik let pojí. Barcelonský záložník prošel s míčem u nohy z vlastní poloviny přes čtyři hráče Getafe až před branku, kde obešel i gólmana a z ostrého úhlu skóroval. Připomněl tak památné sólo Diega Maradony ze zápasu proti Anglii na mistrovství světa v roce 1986.

Článek

"Bylo tam dost místa, tak jsem do toho šel jako vždycky. Viděl jsem Samuela (Eto'a) v dobré pozici pro narážečku, ale byli tam blízko dva obránci, tak jsem se rozhodl jít sám," uvedl hrdina středeční noci.

Nádherná akce devatenáctiletého hráče z 29. minuty zápasu vynesla Barceloně vedení 2:0 a Messimu obdiv celého fotbalového světa. "Bylo to umělecké dílo," prohlásil kouč Frank Rijkaard po utkání, které Barcelona vyhrála 5:2.

Zato kouč Getafe Bernd Schuster neskrýval rozladění a k všeobecnému nadšení z Messiho kousku se nepřipojil. "Nemohu se na ten gól dívat jako divák. Měli jsme ho zastavit dříve, než se dostal do vápna, i za cenu faulu. Nemůžeme si dovolit být takhle velkorysí," uvedl německý internacionál.

Novináři se rozplývali

Messiho představení ovládlo titulní stránky sportovních novin ve Španělsku i rodné Argentině. Španělský list Marca překřtil hráče na "Messidonu", barcelonský deník Sport uvedl svůj článek titulkem "Messi Superstar".

Podobně se rozplývali novináři v Argentině. "Messi - den, kdy se stal Maradonou," napsal nejprodávanější list Clarín. Sportovní deník Olé oslavil fotbalistův gól vzpomínkou "Jako v '86". La Nacion si vystačil s konstatováním "Messi to dokázal". List Pagina/12 se radoval z "uměleckého kousku s levačkou a míčem".

Vydařené sólo viděl prý i Maradona, který je hospitalizován se žloutenkou v Buenos Aires, kde sledoval zápas v televizi. Podle svých přátel ho Messiho gól velmi potěšil.

Sám Messi na svého předchůdce hned po utkání vzpomínal a popřál mu brzké uzdravení. "Diego mi vždycky fandil a doufám, že bude brzy v pořádku. Celá Argentina si to přeje, chybí nám," řekl.

Reklama

Související témata: