Hlavní obsah

Jágr získal do Kladna už třetího Kanaďana. Přichází obránce se zkušenostmi z NHL

Aktualizováno

Fanouškům majitel a útočník kladenského hokejové klubu Jaromír Jágr sliboval, že příchodem útočníka Brendana O´Donnella a prodloužením smlouvy s obráncem Brendonem Nashem ještě kanadský import nekončí. A sedmačtyřicetiletá legenda opravdu nemluvila do větru. Nováčka extraligy totiž posiluje šestadvacetiletý zadák Brady Austin, který naposledy působil v dánském Esbjergu a má na svém kontě i pět startů v NHL za Buffalo.

Foto: Profimedia.cz

Brady Austin v dresu Buffala Sabres.

Článek

„Jedná se o velmi dobře fyzicky vybaveného defenzivního hráče, kterému bude sedět naše úzké kluziště. Umí být velmi důrazný v osobních soubojích, a právě takový typ obránce jsme potřebovali," těší sportovního manažera a zároveň trenéra Kladna Davida Čermáka příchod 193 centimetrů vysokého a více než stokilového Kanaďana.

Austin převážnou část své kariéry působil v zámořských soutěžích, nejprve v juniorské OHL a následně ve farmářské AHL. V NHL, pro kterou ho v roce 2012 jako celkově 193. v pořadí draftovalo Buffalo, nastoupil v dresu Šavlí jen k pěti zápasům v ročníku 2016/17.

Poté se opět vrátil do rezervní AHL, z níž v minulé sezoně vyrazil zkusit štěstí do Evropy. V dánské nejvyšší soutěži odehrál ze Esbjerg 25 zápasů, v nichž zaznamenal čtyři góly a devět asistencí.

Austin je čtvrtou letní posilou Rytířů. Před ním získali do obrany Ladislava Romančíka a do útoku Davida Stacha a Brendana O´Donnella.

Reklama

Související témata: