Hlavní obsah

Sáblíková ve sváteční den rozpustile vtipkuje o konci kariéry. Má jasno, dočká se do té doby haly?

Praha
Aktualizováno

Veselá nálada jí v den vlastního svátku nechybí. Na sítě rychlobruslařka Martina Sáblíková umístila příspěvek, který se hodí k rozvernému rozpoložení, které se u podobných dnů očekává. „Píše se rok 2055 a právě jsem vyhrála svůj poslední svěťák,“ napsala pod fotografii, na níž má po jednom ze svých nesčetných úspěchů českou vlajku nad hlavou.

Foto: Sport Invest

Euforie Martiny Sáblíkové po triumfu na letošním mistrovství světa v Inzellu v závodě na 3000 metrů!

Článek

Fanoušky Sáblíková posledním příspěvkem dobře pobavila. Její sportovní dlouhověkost se tak nějak u momentálně dvaatřicetileté závodnice očekává, ale že by závodila ještě v nějakých osmašedesáti? To očekávat nelze. Ale vtipkovat a přát hodně zdraví samozřejmě možné je.

„Aby vám do té doby stihli postavit tu slibovanou halu," píše jeden z fandů. Jiný má odlišnou, ale zcela jasnou představu, jak to se stavbou bude: „(Píše se rok) 2066, národ udělal celonárodní sbírku na krytou halu pro rychlobruslení."

Třeba ano. Našli se tací, kteří v nadsázce počítají, že v tu dobu bude sportovně aktivní i další stálice – Jaromír Jágr. „Super, vy s Jardou Jágrem jste mé fanouškovské jistoty. Já vnoučatům nebudu vyprávět o vašich neskutečných výkonech, já jim to ukážu naživo," předpokládá další z účastníků diskuse.

Jistota je to, že se Sáblíková chystá na nejbližší sezonu. Zjevně nepohrdne účastí na ZOH v Pekingu v roce 2022.

Reklama

Související témata: