Hlavní obsah

Bitvu Arsenalu s Bayernem rozhodl talentovaný mladík. Dostane šanci i během sezony?

Carson/Praha

Eddie Nketiah. Jeho jméno ještě není až tak známé, ale po zápase Arsenalu s Bayernem Mnichov se o něm poměrně hodně mluví a píše. Na turnaji International Champions Cup už tradičně konaném v rámci přípravy na novou sezonu totiž došlo ve středu k souboji těchto dvou velkých evropských týmů a z vítězství 2:1 se radoval klub z Londýna - právě díky trefě anglického mládežnického reprezentanta.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Eddie Nketiah (třetí zleva) slaví svůj gól do sítě Bayernu Mnichov

Článek

V utkání v rámci hvězdně obsazeného turnaje německý šampion od 49. minuty po vlastním gólu Poznanskiho prohrával, ale dvacet minut před koncem dokázal vyrovnat zásluhou Lewandowského. O něco později pak však naskočil do hry teprve dvacetiletý Nketiah a po pár minutách na hřišti dokázal vstřelit vítěznou branku Gunners.

„Naší zodpovědností v tomto klubu je dávat mladým hráčům šanci," cituje BBC Sport kouče Arsenalu Unaie Emeryho.

„Pokud si zaslouží minuty, dostanou je," naznačuje Emery, že mladým hráčům hodlá dávat příležitost, když jí budou hodni. V případě Nketiaha jde sice samozřejmě zatím pouze o přípravu, ale pokud bude mladík na tento výkon navazovat v podobném duchu, je možné, že se dostane ke slovu i v ostrých zápasech.

Reklama